Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Kordaat met kennis van zaken

.Ik ga even verwijzen naar een ouder log, namelijk dat over de pinda’s en kleine kindjes.

Toen ik in de reacties vermeldde dat mijn moeder, bij Broer, een verkeerd gegane Valda met haar vinger had doorgeduwd, moet ik zeggen dat ik haar altijd wel had geloofd maar ik besefte wel dat ik niet wist hoe ze dat dan had gedaan.

Nu blijkt dat het blijkbaar meer gebeurt.

Dat las ik namelijk in een bericht op VRT NWS waarin verteld werd over het kleine jongetje dat een snoepje uit een bak nam en er zich in verslikte. Het was ernstig. Gelukkig was er de verpleger die ingreep en het snoepje -inderdaad- doorduwde1.

Of het een erkende verpleegkundige ingreep betrof stond er jammer genoeg niet bij.

____________________
1 VRT NWS – url: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2024/09/03/jongentje-2-uit-houthulst-stikt-bijna-in-snoepje-in-supermarkt/

Previous

Een wolkbreuk

Next

Normaal of niet normaal

10 Comments

  1. Gelukkig is dat goed gegaan. Het objectje doordrukken, het ligt eigenlijk voor de hand, maar ik zou er niet meteen opgekomen zijn. Ik hoop niet dat ik ooit zo zal hoeven ingrijpen, maar ik onthoud dit nu wel!

  2. Ik zou schrik hebben dat ik het in de luchtpijp druk ipv in de slokdarm. Vermoedelijk is dit het enige wat je nog kan proberen – met risico – als al de rest niet wil lukken.

  3. Zo ken ik iemand die als kind zich verslikte aan een schelleke bij de beenhouwer. Die was achteraf zwaar invaliede. Het zal je maar overkomen.

  4. Goed gedaan, maar ik zou bang zijn dat het in het verkeerde keelsgat zou komen. Huiver…

  5. elsjeveth

    Maar wel een levensreddende ingreep

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén