Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De andersweters

Weet je hoe je mensen onzeker maakt? Of zou kunnen maken, mochten ze er al gevoelig voor zijn?

Dat gaat heel eenvoudig. Je vertelt iets, of je geeft goeie raad. En als iedereen dat geaccepteerd heeft, zeg je: “Dat is allemaal nie waar zenne”.

Jàren hebben ze ons voorgehouden dat je het meeste uit een wandeling haalt als je die tegen minstens 5km per uur aflegt.

Dat deden we niet. Dat doen we niet. Maar toen we er genoeg van kregen dat sommige wijsneuzen ons er op wezen dat zo wat rondhossen in de bossen geen aarde aan de dijk bracht, zwegen we er over en deden ons eigen goesting.

Deze week lees ik een artikel in de media met een klein, simpel trucje om meer uit een wandeling te halen1. Je moet onderweg enkele rustpunten inlassen want stoppen en hervatten is beter dan in één stuk doorwandelen.

Gelukkig deden en doen wij nog altijd ons eigen goesting. Als je al hun goede raadgevingen zou volgen, zou je er uiteindelijk nog zo zot als Tielebuis van worden.

____________________
1 Het Nieuwsblad

Previous

Praatsels over raadsels

4 Comments

  1. Het artikel rept van een wel heel goed en breed opgezet onderzoek. Ik heb ook een onderzoek opgezet, waar één persoon aan meedeed, toevallig ikzelf. Tot mijn verrassing bleek uit het onderzoek dat wanneer een mens niet tot bewegen overgaat er minder calorieën worden verbrand dan wanneer men wel beweegt. Dit is al waar te nemen bij het wuiven met de pink. Ook met het afzien van om en om knipperen met de ogen valt veel winst te behalen. Het dragen van een gele jas en laarsjes bij het niet bewegen valt af te raden. Gebleken is dat insecten zich aangetrokken voelen door het geel en alleen al de ergernis van het zoemen rond je gezicht kost (te)veel energie.
    .

    • ms

      Mijn eigen onderzoek leerde me dat:

      • als ik door de plassen loop en ik krijg natte voeten, het hoog tijd is om mijn schoenen opnieuw te bespuiten met de waterafstotende spuitbus;
      • als ik begin te zweten, beter mijn jas kan uitdoen en rond mijn lenden binden;
      • als ik het koud heb, beter een stapke rapper kan zetten om sneller thuis te zijn;
      • als ik een ree zie en kans zie om ze te fotograferen, ik dat met een gerust gemoed kan doen;
      • als ik een ever tegenkom, ik beter mijn paternoster had meegenomen;
      • ik me afvraag waarom ik, met al deze ervaring, geen betaald artikel in de gazetten krijg.

      🙂

  2. Vorige week stond er een artikel in de krant dat 10 seconden wandelen per dag voldoende is. Ik ga maar snel rusten.

    • ms

      Weet je wat mij het meeste stoort? Dat ze daarvoor betaald krijgen en dat ze zo sommige mensen op het verkeerde been zetten.

      Sommigen willen natuurlijk niet liever dan dat geloven.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén