Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De mens en zijn moeilijkheidsgraad

En dan is er de dag dat we niets klaar hadden gezet om te posten en lezen we dat er mensen bedreigd worden omdat de prijs van de mosselen te laag is.

Wat is dat nu voor zever? Als die mensen daar aan uit kunnen is dat hun probleem toch?

Zo hebben die van Boerenbond ons soms ook al eens geërgerd met die acties tegen Ikea die zo één of twee keer per jaar friet met biefstuk aanbiedt aan een onmogelijke prijs. Maar die verrekenen dat in hun omzet natuurlijk en dat is een geste naar hun klanten toe. Eigenlijk wel om klanten te lokken ook natuurlijk.

Maar wij hier geloven nooit dat één restaurant daarom één steak minder verkoopt. Zeg nu zelf, er is toch een reuzegroot verschil tussen de twee. Je kan een rappe steak met friet bij Ikea toch niet gaan vergelijken met een dineetje op restaurant.

Diegenen die die rappe steak met friet gaan eten zouden hoedanook niet op restaurant gegaan zijn.

Eigenlijk is dat juist ten voordele van de Boerenbond. Ah ja, dan hebben ze die dag meer vlees verkocht.

Previous

Het lied der onverdraagzamen

Next

Iets met remmen

8 Comments

 1. Tja..alles moet ingewikkeld..oneerlijke concurrentie is natuurlijk niet leuk voor diegene die er de dupe van is, maar wat je zegt…het is gewoon niet te vergelijken.
  En die maffia die anderen bedreigen omdat ze zélf hun mosselen dan dus duidelijk te duur verkopen, moesten ze maar eens snel in de kraag vatten en eens flink laten dokken!

 2. ms

  Er is de keuze: veel verkopen aan goedkopere prijs, of hogere prijzen en minder verkopen. Bij het eerste moet je harder werken. Zou daar de ergernis liggen?

  Dat vind ik trouwens een probleem voor de spoorwegen ook. Moesten die goedkoper gaan, zouden ze dan niet meer reizigers hebben?

  Maar een ander daarom gaan afdreigen? Dat lijkt inderdaad uit een maffiafilm te komen.

  En die zaak met Ikea die vind ik zo absurd aangezien het, volgens mijn simpele ziel, gewoon niet te vergelijken valt.

 3. bea

  Jalouzie is toch een vreselijke ziekte! Als die mensen daar aan uit kunnen zoveel te beter voor hen.

 4. Gettie

  Dit kon ook onder het kopje van vorige post, onverdraagzaamheid.
  Bij den dure zal het glaasje wijn dan ook wellicht 6 euro kosten, dus ben je meer dan 100 euro kwijt voor 4 personen en dan heb je nog geen koffie of andere consumptie gehad.
  Den dure zal minder klanten hebben maar evenveel verdienen vermoed ik, en de goeie kopere zal moeten werken in het zweet zijnes aanschijns zoals de heer het geboden heeft hahaha om jan modaal te bedienen.
  Bij den ikea, tja, dat is toch gewoon klantenbinding hé, net zoals de BB klanten lokt met gerief voor honden, katten en vissen…. en dat is toch ook geen prioriteit voor den boer!!

 5. Als je zoiets leest dan hou je dat toch niet voor mogelijk.De onverdraagzaamheid ten top.

 6. goed gezien Sloef!

 7. soms vrees ik dat er maar drie emoties meer bestaan : haat, nijd en jaloersheid. onvoorstelbaar! en de economie draait dan nog goed, wat zal dat worden als het eens echt slecht gaat?

 8. ms

  Wel, hier hebben we de nodige tegenspoed gekend. Als ik er dan al eens iets van zei, kreeg ik gegarandeerd als antwoord: “ja maar, jij hebt Slow”.

  Dus, het weinige dat dan nog wel goed gaat, benijden ze nog. De mensheid, op enkele uitzonderingen na, denkt dus enkel en alleen aan zichzelf en is jaloers op wat een ander heeft maar ziet niet wat ze zelf hebben.

  Triestige mentaliteit eigenlijk.

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: