Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Iets met remmen

Als mske naar huis komt met haar fietske, dan is eerst nog flink trappen met die pedalen en dan alle remmen los en de berg af.

Als Slow naar huis komt met zijn fietske, dan houdt hij zijn benen stil en remt, remt op die bergaf en hier net voor de poort tracht hij zijn voeten op de grond te zetten, maar meestal loopt hij dan nog een eindeke mee omdat hij niet gestopt geraakt.

Die remmen versleten? Neen hoor. Slow heeft dat probleem met oude remblokjes maar ook met nieuwe, met zijn vorige fiets en nu met deze.

mske is een bergafstuiver, dat vertelden we vorig jaar al, maar één van de vorige dagen zei ze zo tegen Slow dat ze zo best eens een bergaf van de TdF zou willen doen, niet die van gisteren natuurlijk want mske spreekt geen Italiaans.

Slow had haar eens bekeken en mske legde uit dat ze het niet zoals die koereurs zou doen, dat niet, ze zou rondkijken om al die schoonheid te zien waar ze voorbij ging. Net zoals ze vroeger deed, maar dan met de auto.

Previous

De mens en zijn moeilijkheidsgraad

Next

Beschermd: Ze hebben geen tijd

15 Comments

 1. Mske ik zie het je al doen :de berg afbollen al rondkijkend om dan in het decor te verdwijnnen zoals twee coureurs gisteren deden!En gezien jij geen TdF coureur bent zou dat decor je wel eens zuur kunnen opbreken.Hou jij je maar aan je bekende berg dicht bij huis,daar heb je al meer oefening achter de rug

 2. ms

  Ah maar, ik heb geen TdF fietske maar een stabiele, ik zit recht op mijn fiets en ga niet op mijn stuur liggen want dan zie ik niks en ik trap niet bij in de bergaf.

  Ik peis dat ik er wel heelhuids af geraak … als ik er eerst heelhuids op geraak, wel te verstaan.

 3. Het enige nadeel van zo’n lekkere bergaf is de bergop die eraan vooraf gaat..!

 4. ms

  Haha! Over gelijk reageren gesproken!

  Dat is ’t hem juist, die bergop er voor. Misschien best de kabelbaan pakken.

 5. Ah, maar dan geniet je láng zo veel niet van de ‘beloning’ van het bergaf mogen hoor!

 6. ms

  Weet je, het probleem is nu net dat stabiel fietske van mij. Dat heeft maar 7 vitessen. Daarmee kom ik, denkelijk, niet boven.

  Hm, te voet, met de fiets aan de hand naar boven, daar een paar uurkes van ’t uitzicht genieten, als ’t er zo koud niet is tenminste zoals het vandaag op de Galibier blijkt te zijn en dan naar beneden.

 7. Ik zie het al voor me !

  * ZZZZZzzzzzzzzzzzoef … !*

  ” Schaà-aaaaat … ? ”

  – Ja, wat is ’t ?

  ” Ms-ke reed weer voorbij; Ze was weer niet te houden zenne … ”

  – En ?

  * K N A L *

  “De deur sloeg weer dicht door al die luchtverplaatsing …

  -Ik zou ook zo zijn ze … !

  ” dat weet ik, dat weet ik … ”

  Et voila … !

  )

 8. 2 wijsheden die ik allang bewaar en nu hier opeens toepasselijk :
  Ouder worden is zoals een berg beklimmen.
  Hoe hoger je komt, hoe vermoeider en ademlozer
  je wordt, maar het uitzicht wordt steeds weidser.
  Bergmann

  … het klimmen is afzien, het afdalen is genieten…

 9. Als je te voet naar boven wilt en dan nog ‘een paar uurtjes’ van het uitzicht wilt genieten…dan mag je wel héél vroeg vertrekken hoor…zo’n wandelingetje omhoog doe je al een dag over!

 10. ms

  Dat moet niet op één dag hé. Als je ziet dat die ene afdaling van gisteren meer dan 50 kilometer lang was, dan is dat toch de moeite waard om de dag voordien al aan de klim te beginnen.

 11. rondkijken, k weet niet of dat zou lukken, je zou vooral de weg in de gaten moeten houden, je vliegt zo de bocht uit daar

 12. Maar dan moet er ergens halverwege ook wel een overnachtingsmogelijkheid zijn hè…of wilde je onder je fiets gaan slapen?…dan even checken of je geen spaken mist, anders vat je kou! hahahahaha!

 13. bea

  Heel ambitieus

 14. ms

  Mijn kunnen wordt hier zwaar onderschat.

  Ik ga niet de pretentie hebben van te zeggen dat ik die bergen ken. Dat niet. Maar een beetje ervaring heb ik er wel mee.

  En in een tentje in de bergen geslapen? Dat heb ik ook al gedaan.

 15. Ah..ik niet echt…wij kozen meestal voor berghutten…hoef je niet zoveel zooi mee te slepen…maar wij deden het dan ook niet met een fiets aan de hand!

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén