Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Jolly Jacqueline

We gaan het nog maar eens hypothetisch houden … of toch niet?

Je kent dat wel, je bent ergens graag al is dat ergens niet echt ruimtelijk vast te leggen. Maar kom, daar gaat het niet om. Je bent ergens graag omwille van allerlei omstandigheden zoals sfeer zonder stress, gemoedelijke mensen en dies meer.

Maar dan op een bepaalde locatie van dat ergens duikt opeens een personage op. Het waarom heb je je al zo dikwijls afgevraagd maar antwoord krijg je daar niet op. Feit is dat dat personage, dat we hierbij Jaqueline gaan noemen, je gaat terroriseren. Nu niet echt, maar wel in die mate dat je, als je je op punt A bevindt die daar opduikt en als je dan naar punt Z gaat, Jaqueline daar een fractie van tijd later ook staat.

Dat zou op zich nog zo erg niet zijn ware het niet ze zich gaat bemoeien met wat je doet zoals meewarig hoofdschudden omdat je het spel volgens de regels speelt en niet, zoals zij, je er vanaf maakt om er van af te zijn. Bovendien komen er al snel orders van: “doe dat toch zo, ik doe dat ook”.

Als je wil ontsnappen en je geeft teken aan je metgezel dat je dringend aan een pauze toe bent en op zijn vragende blik kort in drie woorden een situatieschets maakt zegt hij: “tja, en daar komt ze”. Ze ploft naast je aan tafel en neemt zich ook een koffie.

Waarom doen mensen dat toch? Zo binnenwringen in andermans leven? Als je iemand graag hebt en er graag bij bent, ga je die toch niet domineren? En als iemand werkelijk niet te dulden is, dan loop je er toch niet achter?

Achteraf gezien lijkt het er op of Jaqueline dat alles enkel deed om te camoufleren dat ze eigenlijk zelf niet veel uitvoerde.

Haar echte naam? Die doet er niet toe. Misschien heette ze wel Jaqueline, misschien niet. Maar aangezien ze in alle facetten het tegengestelde was van Jolly Jaqueline vonden wij dat nu eens een gepaste naam.
 
 
pske van mske: het origineel van het liedje stond hier ooit al eens, maar nu we vonden deze versie iets passender. Waarom wij bepaalde dingen doen is voor anderen natuurlijk ook een vraag.

Previous

Twee Belgen in automatenland

Next

sms’en in de nacht

9 Comments

 1. ik voel mee… ken dat… maakte het ook mee…haar naam was niet Jacqueline maar eindigde toevallig echt ook op ine. Ze claimde mij als haar “beste vriendin”. Er is gelukkig abrupt een einde aan gekomen (gelukkig niet aan ine maar aan de situatie ;°))

 2. bea

  Krijg er kriebels van. Bij zo’n mensen vraag ik me af of ze geen vrienden hebben omdat ze zich zo opdringen of dat ze zichzelf echt zo geweldig vinden. Zelf zou ik gauw doorhebben als ik niet gewenst was, zelf zou ik me zelf niet opdringen, bah.

 3. Meestal bang dat ze aandacht tekort komen..óf omdat ze heel erg onzeker zijn van zichzelf óf omdat ze juist héél zeker zijn van zichzelf en zich niet kunnen voorstellen dat de wereld van anderen zónder hen ook kan draaien..die laatste zijn nog het meest vervelend.

 4. oei herkenbaar. Momenteel heb ik ook iedere keer iemand in mijn kielzog op uitstap met de senioren en haar naam eindigt toevallig ook op ine.Ik krijg er de kriebels van ,zet haar van tijd tot tijd beleefd op haar plaats,maar ze herbegint steeds.Ik weet dat ze weinig vrienden heeft ,maar ik wil toch niet “in beslag” genomen worden om dat gat op te vullen.

 5. Pffff … ken er ook zo’,. Om de vijf botten kwam dat binnen ‘om iets te lenen’, wat suikerklontjes, een bouillonblokje,koffie, noem maar op, maar telkens bleef dat hangen en hangen en tetteren en op een keer wilde ze per se ook nog op mijne laptop iets komen opzoeken. Grrrrrr… dat was dan ‘de spreekwoordelijke druppel’ .. Tja, …beleefd maar terecht … effe op z’n plaats gezet !

  Dà-aaaaaaaaaaaaaag … !

 6. Ik heb er gelukkig geen last of ervaring mee

 7. Ik denk dat we beter wegblijven bij alle Jacqueline’s, Corine’s, Martine’s, Josephine’s, Celine’s, Pauline’s, Anneline’s, Caroline’s, Bernhardine’s, Catharine’s, enzovoorts…!

 8. ms

  Gelukkig dat er nog …a’s zijn.

 9. Hehe ja! Maar ik bedenk me nu dat ik een Sabine ken die zich echt niet opdringt..zou het dan toch niet aan die naams-uitgang liggen?

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: