Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Leopold Marinus

Al jàren wil ik het nu eens over Leopold Marinus hebben. Het staat trouwens al al die jaren ook vermeld bij de concepten … ondertussen wel al helemaal onderaan.

Waarom ik het nu over een personage wil hebben dat waarschijnlijk niemand kent, is nu precies omwille van het feit dat niemand hem kent.

Ik haalde hem vroeger ook al aan. Het is een bizar feit dat velen van mijn generatie wél Kapitein Zeppos kennen, misschien zelfs nog wel Baral maar Leopold Marinus hen blijkbaar niets te zeggen had. Mij dus wel. Hij leerde me: “de soep wordt nooit zo heet gegeten als ze wordt opgediend”.

Nieuwsgierig geworden naar dit eerder vergeten personage, heb ik toch enig opzoekwerk verricht. Ik vond dat het de man toekwam. Maar ik maakte het logje nooit af, tot nu.

Iemand die je niet vergeet, die je bijblijft verdient het niet om vergeten te worden. Leopold Marinus werd vertolkt door François Bernard, naam die ik niet ken, die dingen vertolkte die ik niet ken. Ik zal hem dus blijvend Leopold Marinus noemen en hij verdient dit logske al was het dan alleen maar om die soep.

En om het met de woorden van Baral uit te drukken: “uw advies Mijnheer Marinus?” Beter koude soep dan helemaal geen soep?

Previous

Aapjes kijken mensen

Next

Het schoentje

1 Comment

  1. Het is me hier vaak een soep… Zolang we maar een oplossing zoeken en vinden… Is de soep te heet dan moet men blazen, is de soep te koud, dan gaat ze even in de magnetron.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén