Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Het werd zomer

De dokter schrijft Augmentin voor, maar de wet verplicht de apothekers het goedkoopste gelijkwaardige product te verkopen. Dus krijgt mske hier een doos Clavucid Solutab 875/125 om volledig uit te nemen.

mske heeft daar al een hekel aan gezien sommige fouten uit het verleden en het feit dat ze dus nu niet kan controleren of het wel gelijkwaardig is.

Resultaat? Sedert zondagavond zit mske met een niet werkende maag, gevolgd door steeds erger wordende hoofdpijn. Van het mooie weer heeft ze nog niet veel gezien, ze heeft nog maar eens een dag in bed doorgebracht en dat terwijl er zo veel werk is dat ze klaar wil hebben voor de ingreep, eindelijk, aan die tand.

Slow heeft de bijsluiter van dat spul gelezen. En ja, het staat er, spijsverteringsstoornissen. En als ge dat hebt moogt ge niet stoppen met die pillen te nemen maar moet ge uw dokter contacteren. Een specialist in een kliniek?

Die dag van de ingreep is nog een zonnedag verloren en we vrezen dat er daarna ook niet al te veel buiten gelopen zal worden. En tegen dat dan in orde is het schoon weer weer gedaan en tegen dat de draadjes er uit mogen is dat spelleke twee maanden aan de gang.

Geduld is een schone deugd maar mske heeft er, volgens eigen zeggen, wel iets te veel van.

Previous

Aan de heren medici

Next

De man met de pet klak

6 Comments

 1. bea

  Waarom schrijven dokters dan niet meteen het goedkoopst gelijkwaardig product voor? Wat een kul.
  Die tand heeft al voor veel ellende gezorgd blijkbaar. Spijtig dat ze hem er niet meteen konden uittrekken, het had u veel pijn en ongemakken bespaart. Hopelijk is de genezing nu in zicht. Schoon weer? Geen zorgen maken, der komen nog veel zonnige dagen het is Belgie hé

 2. ms

  Ze kunnen hem trekken, maar dat is de slechte oplossing van de twee. Ik leg dat nog wel eens uit in een berichtje, als het opgelost is/raakt.

 3. Hmm..dat is echt wel goed waardeloos hè..als je last hebt van de bijwerkingen..ik heb dat met diclofenac en laat dat nu net dé pijnstiller zijn die ze na operaties ed het meest geven..! Ik moet het niet hoor..zeg altijd dat ik er allergisch voor ben..en eigenlijk ben ik dat ook een beetje hehe! Maar inderdaad..je specialist in de kliniek ga je daar niet mee lastig vallen..maar misschien weet de apotheker ook raad?

 4. ms

  Vandaag voel ik me iets beter en morgen ga ik naar de kliniek, ik denk dat ik gewoon ga afwachten … als ik straks tenminste niet opnieuw problemen krijg.

 5. Oei ,ik duim voor je. Ik ben iemand die moeilijk medicatie verdraag en ik durf al helemaal niet de bijsluiters lezen.Want je vraagt je af waarom ze medicatie geven als er zoveel nevenverschijnselen kunnen optreden.De beide die je opnoemt verdraag ik helemaal niet . Ik hoop dat je het volhoudt tot die rottand eruit is..Enne …ik zet de zon op pauze tot je beter bent,dan heb je zeker nog een beetje zon nadien.

 6. oei sorry,ik het een fout getikt in mijn mailadres en nu word ik gemodereerd!!Heb het al recht gezet.

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: