Wizzewasjes

Gelukkig is er de natuur

Deelnemen is belangrijker dan winnen

Dat zeggen ze altijd: “deelnemen is belangrijker dan winnen”. Zelfs Jacques Rogge, IOC-voorzitter, wist het zo schoon te verwoorden bij zijn toespraak bij de openingsceremonie, de Olympische gedachte, het erbij zijn en nog zo veel meer.

Kunnen ze dan het ganse deelnemersveld niet tonen? Natuurlijk kunnen ze dat. Want naast alles wat beweegt, beweegt er ook zo een camera mee. En die camera volgt en filmt. Wat is nu het probleem? Ze gaan met een andere camera de favoriet filmen, één atleet van de zes of acht, afhankelijk van de discipline. Vooraanzicht! Waarmee je dus helemaal niets ziet en niets weet terwijl je met de volg- en filmcamera alle deelnemers kan volgen en een beeld hebt van het wedstrijdverloop.

Dat deden ze gisteren bij roeiwedstrijd van Tim Maeys. Ze brachten uiteindelijk meer Mahe Drysdale uit Nieuw-Zeeland op zijn eentje in beeld. Niet dat Mahe Drysdale het zien niet waard is, daar niet van, maar hier ten huize zijn ze meer geïnteresseerd in de wedstrijd dan in het persoonlijk uitzicht van de atleten.

Bij het 4×200 m zwemmen voor mannen viel nog wat anders op. Bij de keerpunten krijg je de eerste drie met hun respectievelijke tijd. Als ze dat automatisch kunnen dan kunnen ze evengoed de tijden van de anderen ook laten verschijnen.

Bij het einde van de proef ook. De tijden van de drie eersten, dan felicitaties en geknuf en dan pas een ietsiepietsie later krijg je de volledige uitslag. Dat is wel echt iets dat van de Spelen zelf komt en niet van de pers.

We willen ook wel medailles hoor, daar niet van, maar we vinden het wel prettiger om te kijken als we echt sport zien en de inspanningen die er bij horen.

Previous

Massamoordenaars en andere uitwassen

Next

Een ring met een vervolg

2 Comments

  1. Ik vind die Olympische gedachte hartstikke mooi, heb die zelf altijd in gedachte als ik ergens aan mee doe, is altijd meer voor m’n plezier dan om de centen, anders doe ik niet mee, maar op de Spelen draait het daar alláng niet meer om..veel te veel commerciële belangen..zoals altijd en overal tegenwoordig!
    Het draait om de medailles..dus laten ze die 1-2-3 zien..kost zeker teveel moeite om ze allemáál te laten zien? onzin..zag bij het schieten van de week, dat na elke ronde van elke deelnemer zijn score apart getoond werd..én omgeroepen ( naarmate de score hoger was was de stem enthousiaster). Waarom dit bij de ene sport wel kan en bij de andere niet..? het is mij een raadsel. Bij het roeien is het dan ook nog verwarrend met die geprojecteerde namen, omdat men die eerst laat staan..dus ze geven wel een tussentijd, maar die namen zijn nog gewoon in welke baan ze varen, dus niet in welke positie ze liggen, dat zie je pas bij de finish..ook weer alleen van de eerste 3..echt stom.

  2. Hallo ms

    Persoonlijk hoef ik niet te weten wie de winnar is. Maar gewoon om te zien dat Belgische of Indonesische team mee doen ben ik al blij. Het fantastisch om te zien verschillende formen en kleuren van mensen die olimpish mee doen. Soms kan dat konfronteren zijn, hoe kom dat Chinese die klein better spelen dan de andere spelers die groter. Zijn zij mischien ook slimmer?

    Ik besef gewoon dan iedereen gelijk is. En iedereen verdien kansen en respect, ik denk het is ook de boodschap van olympishe spelen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: