Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De kletstante

mske houdt ervan rustig te kunnen eten.

Dat houdt in dat ze het niet zo prettig vindt als haar tafelgenote in het restaurant de ganse tijd aan het woord is om te zeggen hoe lekker ze het vindt. Dat gaat dan zo: “nou! Dat ziet er lekker uit!” bij het opdienen. “Wat ik heb is echt wel lekker” als ze de eerste hap heeft genomen. Waarna ze elk aanwezig ingrediënt nog eens afzonderlijk gaat lekker vinden. Met ergens tussenin: “het jouwe ziet er ook best lekker uit!” als ze een blik in mskes bord werpt. En blikken in borden dragen ook niet bij tot mskes bepaling van rustig eten.

Niet alleen bij het eten is het mens constant aan het tateren. Ze tatert de ganse dag door. En dat gaat dan zo: “zo. Nu een lekker bakje koffie. Even een stoel pakken en zitten. Toch wel vermoeiend hoor.” Net of ze geen bakje koffie kan nemen zonder dat noemenswaardig feit aan de wereld kond te maken.

Natuurlijk is dit geen probleem als mske daar niet is. Maar als ze net haar pauze neemt en zelf op een stoel gezeten aan haar bakje koffie nipt …

Ook zo ’s morgens bij het ontbijt! Oh help, dan vraagt ze of je goed geslapen hebt. Het antwoord wacht ze niet af, of beter gezegd, ze geeft het zelf zeggende: “ik niet hoor. Ik had een ellendige droom” die ze dan maar ongevraagd begint te vertellen. mske grijpt dan maar haar onzichtbare oordopjes en sluit zich af.

De volgende ochtend heeft mske dan maar bewust boos gekeken en gezegd dat ze uitermate vies gezind was opgestaan, wat niet zo was. Waarop de vrouw vragend keek en mske zei dat ze niet hield van kakelende kippen. Waarop de vrouw antwoordde, terwijl ze naar de keuken keek dat “die er inderdaad wat van kenden”.

Had ze het begrepen? Ze zweeg. De volgende ochtend plofte ze zich naast Slow, dat is dus schuin tegenover mske en ze zei: “Zo! … héhé … hoho”.

Meer niet.

mske had weer haar strakke masker op gezet, zie je.

Previous

En er komt nog wat

Next

Bitch!

7 Comments

 1. Hè..wat een ongezelligerd ben jij!

 2. ms

  Ja hoor! Asociaal tot op het bot. In hotels waar ze niet één lange tafel maken, gaan Slow en ik, in de mate van het mogelijke, aan een tafeltje voor twee zitten.

  Een tafeltje van vier is geen oplossing, kan ze er nog bij.

 3. Vroeger toen ik nog werkte en daarvoor naar mijn mening véél te vroeg op moest (ergo: ochtendhumeur van hier tot Tokyo hehe), begonnen er altijd in de trein ook mensen tegen mij aan te kletsen..waarom weet ik niet, blijkbaar was m’n gezicht geen goede afspiegeling van m’n humeur op dat moment? haha!

 4. ms

  Ik vraag me af … Waarom ik? Trek ik dat aan?

  Zijn er dan geen prettige mensen die bij ons kunnen komen zitten?

  Eigenlijk wel, maar toch niet. De ene ligt in de kliniek met iets serieus, de andere heeft een ontsteking van het evenwichtsorgaan, nog een andere heeft een hekel aan gekakel tussen het ontbijt en ontbijt daarom al om half zeven, nog een andere heeft een hekel aan ontbijt en komt net op het laatste ogenblik om een tas koffie binnen te kiepen, de jonkies klitten samen …

  Nog een andere is hij die dan ook op het laatste ogenblik komt, naast me komt zitten en de debatten opent waarop ik mijn tas koffie in de lobby ga opdrinken …

 5. Blijkbaar straal jij ook niet uit dat je geen interesse hebt..!

 6. Gettie

  Zelfs als je probeert je onzichtbaar te maken hebben deze mensen je toch gezien en komen ze je eetplezier of dergelijke vergallen.
  Je mag met arendsogen de eetzaal afspeuren en je ziet ze niet en hupsakee als een duvelke uit een doosje staan ze plots achter of naast je

 7. ms

  @ mizzD: in de toekomst misschien zeggen: “mens, dat interesseert me geen barst” en “eet en zwijg”.

  Als dat dan geen klare taal is.

  @ Gettie: dat is ook zo. Ik kom in de bar en ineens staat ze achter me. Vanwaar kwam ze? Volgens Slow zat ze er al en is ze toen ze me zag snel recht gesprongen.

  Of die keer dat ze een stoel nam en gewoon tussen mij en iemand anders in kwam zitten.

  Maar ik mag niet klagen. Klagen is voor mutsen!

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: