Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Resoluut en tureluut

Wat doet mske als ze tegen iedere kapper waar ze gaat zegt: “zo bleek niet meer” en telkens tot de onstellende vaststelling komt dat het gewoon nog bleker is. Dan grijpt ze resoluut naar de grote middelen, in dit geval een dooske haarverf en kleurt dat zelf.

Dat is wat ze gisteren gedaan heeft.

Dat resoluut kan je makkelijk met een kiloke zout nemen, want eerst heeft ze daar toch een ganse maand over nagedacht alvorens ze eens langs die rayon voorbijliep om eens te kijken. De tweede keer dat ze langs die rayon voorbijliep om eens te kijken, heeft ze de verschillende mogelijkheden bestudeerd en toen ze vorige zaterdag zag dat de uitgroei wel heel erg begon op te vallen stond ze voor de derde keer in die rayon en twijfelde en twijfelde … tot daar een witgekleurde madam -haar haar hé- een dooske witsel pakte en mske op de vrouw af wat uitleg vroeg. De witte madam was erg vriendelijk en wist te vertellen dat zij dat al jaren zelf deed.

mske wist er dan toch al iets meer over, maar ze is toch eerst nog drie keer de winkel doorgelopen eer ze met besliste tred richting rayon stapte, het dooske uit het rek nam en zonder veel verdere poespas afrekende.

Ze wou dat zaterdag doen, maar blijkbaar moest ze eerst een allergietest doen. Met een wattenstaafje ergens achter haar oor – op haar voorhoofd zou maar een zot zicht zijn. Dat moest Slow dan maar doen, probeer maar eens met een wattenstaafje drie keer, op dezelfde plaats, een rondeke van de grootte van een kleine eurocent achter je oor te tekenen. Achtenveertig uur moest die allergietest duren. Dat maakte dat mske gisteren zo rond de middag aan de slag kon.

Het is gekleurd met de nadruk op “kleur”. Niet meer van dat engelachtig kleursel dat eigenlijk kleurloos is, volgens mske dan toch. Neen, het is wel degelijk de kleur die haar haren hadden voor het nodig werd ze te verven en ook de kleur die ze later hadden met een tikkeltje rossig er in. Het ging pas fout toen ze hier kwamen wonen en ze dat beetje rossig er uit wou.

mske keek in de spiegel en zei: “dis is de njoe mie”. Ze keek nog eens en zei: “eigenlijk niet, dis is de oold mie” en toen ze op de overloop passeerde en mij raar zag kijken bij haar uitleg, ging ze verder dat de oold mie natuurlijk jonger was dan de njoe mie. En eigenlijk hé, klopt dat nog niet, want mske heet niet mie.

Previous

Vliersaroop!

Next

Tedemtetetedemtedem

3 Comments

 1. chapeau dat je dat zelf hebt gedaan! Ik durf dat niet meer na één keer proberen héél lang geleden. Ik wilde die arme grijze sprieten aan mijn slapen wegstoppen. Ik kreeg een rosse kop!En stinken dat ik deed iedere keer ik zweette of mijn haar waste! Nooit meer geprobeerd. Nu laat ik het kleuren .Niemand die het merkt zo naturel is hetdan. Alleen trekt mijn haar altijd zo bleek van de zon .Vroeger ook al toen ik mijn haren nog niet kleurde. En iedereen maar zeggen ,hé heb je je haar blond geverfd. Ik dan kwaad omdat ze niet wilden geloven dat ik mijn haren niet verfde.
  ‘k zal eens een fotoke maken als mijn haren pas geverfd zijn.Nu heb ik weer een blonde kop. Dedju en zeggen dat ik dat blond verwens en anderen het zo laten verven. Alé een mens is ook nooit content hé!

 2. ms

  Ik had een tijd geleden gelezen dat de producten van nu beter geworden waren en zodoende dierf ik het wel wagen.

  Het probleem was dat ik telkens zei dat het zo bleek niet mocht en het was zo lichtblond dat het bijna wit was. In mijn ogen had het helemaal geen kleur.

  Indertijd toen ik jong was dacht ik dat ik bruin haar had, maar blijkbaar was het donkerblond. Dat is wat ik nu heb en dat is de juiste kleur. En ik denk dat ik het ga blijven doen. Het gaat gemakkelijk en is stukken goedkoper en bovendien moeten ze me niet overtuigen dat het dat is dat ik wou, want het is wat ik wou.

 3. ja de produkten kunnen dan wel beter zijn ,ik heb echter haar dat in de lucht alleen al (moet nog geen zon zijn) fel verkleurd.En dat verkleuren laat zelfs mêchen na in mijn haar. Kleur dat maar eens zelf !!! Een ramp. Al vind ik dat de kapster véél geld vraagt ,toch doe ik het niet meer zelf. Veel ziet ze me niet bv eerst knippen en wat stevigheid in brengen,zes weken later kleuren en dan zes weken later waar knippen. Met mij als klant gaat ze niet rijk worden ,maar ik vind het nog veel om uit te geven aan dat haar dat toch uitendelijk zijn eigen zin doet :groeien en verkleuren.

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d