Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Het heeft gesneeuwd

Toen we vorig jaar in januari een midweek in Sunparks in Vielsalm zaten, hebben de weerberichten het de hele duur van onze mini vakantie over komende sneeuw gehad. Hij kwam, die sneeuw, en wel op onze laatste avond en nacht aldaar en dat met alle gladde gevolgen van dien.

Dit jaar geen Vielsalm maar Kempense Meren. En weer hoorden en lazen we niets anders dan weerberichten over winterprikken en vriestemperaturen en winterprikken met winterse buien en winterprikken met sneeuwtapijten en stormen die de ergste zouden worden van de laatste 50 jaar. En oh, de winterprik zou in het Antwerpse echt wel eens voor heel veel problemen op de weg gaan zorgen. En je moest echt de spitsuren vermijden en als het niet nodig was moest je zelfs niet gaan rijden.

Het werd niet echt kouder en die sneeuw, die werd voorzien voor donderdagavond, bleek ergens een aansluiting te hebben gemist en zou donderdagnacht komen. En op vrijdagochtend lag er een geen sneeuw maar tegen tien uur zou het overal sneeuwen. We zagen een beetje poedersuiker hier en daar tussen het gras, maar sneeuw?

En toen las ik, tijdens de rit, dat het uiteindelijk in het Antwerpse nogal meeviel, maar dat het zuiden van Limburg onder een sneeuwtapijt lag.

Ergens bijna in Sint-Truiden hadden we inderdaad een velletje sneeuw op de linker rijstrook en op de rechter waren er in zo een velletje al een paar bandensporen te zien en dat over zegge en spreke maximum 5 hele kilometers! Over een winterse situatie gesproken!

Richting Landen had het zo precies niet gesneeuwd. Er scheen zelfs de zon.

Zitten die nu allemaal doodsbang gewoon de anderen op stang te jagen?

“Weet je waar ik nu eens een hekel aan heb?” vroeg Luc. Ik kon niet zo onmiddellijk iets bedenken en ik keek dan ook vragend terug.

“Aan het woord: winterprik” zei hij.

Previous

Gaan we naar iets kijken?

Next

Zorg voor het milieu

6 Comments

 1. Ik ook, heb graag alles of niet. Iets meer dan een prik dus.

  • ms

   En ze blijven dezelfde weerberichten herhalen. En als het dan toch zou sneeuwen, kunnen ze zeggen: “we hebben het toch aangekondigd”.

   En als je vanaf 21 december code oranje aanhoudt, zit je ook wel snor.

 2. Ons dorp viel er ook buiten. Beetje sneeuw in de nanacht van donderdag op vrijdag, verder alleen regen en zon. Ook nu. En de storm ging aan ons voorbij of ik heb hem niet opgemerkt
  Er wordt overdreven gesproken door sommige omroepers, alsof de ondergang nabij is bij sneeuw en vriesweer.☻

  • ms

   Precies. Vroeger stond je op en je zag dat het gesneeuwd had. Je stapte in de auto om naar je werk te gaan. Winterbanden? Had daar iemand al van gehoord? Neen toch.

   En ging je naar het buitenland, dan wist je dat je je moest voorzien en kocht je sneeuwkettingen.

   Het hoeft zo niet meer, het is veiliger met aangepaste banden. Maar je hebt echt geen olifantengeweer nodig om een mug te schieten.

   En dat paniekerige in de berichtgeving? Net alsof ze zitten te wachten want ja, dan hebben ze écht wat te vertellen.

   Momenteel wordt het hier donkergrijs. Ohoh! We zullen er maar niet om lachen zeker.

 3. Kakel

  Wij hebben ook geen vlokje gezien. En het noodweer dat ze voor gisteren hadden opgegeven, kwam ook niet. Het was een storm in een glas water. Ik hoop dat het nog even flink gaat vriezen. Dat er even geschaatst kan worden en daarna rap de dooi erover en hup! het voorjaar tegemoet.

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d