Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Winterwarmte

Gisteren regende het en begon de sneeuw te smelten. Hij is nog niet volledig weg. Zelfs onze lawine ligt er nog. Dat lawinegevaar is nooit omgezet in een echte lawine maar heeft zich mooi neergelegd op onze berg om nu samen met de rest van de sneeuw verder te smelten.

Ergens vannacht realiseerde mske zich dat ze het nogal warm had onder haar dekbedderij, niet te warm, maar nogal warm. En vanmorgen roekoede de duif. Dat is ook niet de eerste keer dat mske de duif hoort, net of dat beest geen last had van de kou. En toen ineens realiseerde mske zich dat zij ook geen last had gehad van de kou want dat ze gedurende die ganse winterse periode er op geen enkel ogenblik aan gedacht hadden om het openstaande raam te sluiten. Die twee ijsberen van mij zijn dus wel degelijk met hun raam open blijven slapen, net zoals ze dat het ganse jaar ook doen.

En net nu, nu de grootste koude door lijkt te zijn, komen ze af met de week van de soep.

Van 18 tot 24 januari wordt ook dit jaar weer de Week van de Soep gevierd.

Een week met slechts één doel: dit lekkere gerecht met een heleboel gezondheidskwaliteiten in de bloemetjes zetten.

Soep is gezond, voedzaam, snel te bereiden en vooral erg lekker! In de winterkou bezorgt een kom soep je bovendien een heerlijk warm gevoel van kop tot teen.

Daar hadden ze beter enkele weken geleden aan gedacht, maar in elk geval, zet de soeppotten al maar klaar!

Previous

Gezelligheid troef

Next

Beschermd: Het was nog een keer van dat

2 Comments

  1. o ik heb geen week van de soep nodig om soep te eten.Ik maak geregeld soep en eet er ook regelmatig.Soms maak ik er een maaltijd van : soep met boterhammen belegd met kaas of hesp.smakelijk

  2. Vandaag nog erwtensoep gemaakt, met en lekkere varkenoor en poot er in.Dat is eten en drinken

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén