Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Impliciete boodschap

Witse draagt geen autogordel en dat geeft een verkeerd beeld, een slecht voorbeeld om zo te zeggen, maar dat zeggen Vlaams-Brabants gouverneur Lodewijk De Witte en gedeputeerde Julien Dekeyser, bevoegd voor verkeer en mobiliteit zo niet. Neen ze zeggen:

dat de tv-serie hiermee de impliciete boodschap uitdraagt dat het dragen van de gordel niet hoeft.

Wel, ergens hebben we daar begrip voor, maar anderzijds, als je moet beginnen met alle handelingen die als voorbeeld moeten dienen weer te geven dan komen ze nooit aan de oplossing van hun moordzaak, aangezien ze maar een uur hebben.

Verder kan je met een gordel aan bepaalde abstracte dingen niet weergeven. Nu springt hij uit de auto en je ziet het meteen, hij heeft haast. Laat hem eens eerst een vijftal minuten aan die gordel zitten prullen en het effect is om zeep.

En Witse! Nog wat! Als ze je opbellen tijdens het eten omdat er weer ergens een lijk gevonden is, éérst voort eten, want wat jij doet is niet gezond en bovendien draag je hiermee de impliciete boodschap uit dat je zomaar van tafel mag weglopen en dat zonder je handen te wassen! Foei! Dat lijk? Dat gaat toch niet meer lopen!

Of, kort samengevat: hebben ze daar nu echt niks anders te doen? Opdracht geven om Witse te bekeuren bijvoorbeeld.

Previous

Waking the Dead

Next

Eddy

2 Comments

  1. hey Mske,heb je nu al ooit logische dingen gezien in tv series? Ik kijk omwille van de kleinkinderen naar louislouise.Daar lopen ze op hakken die eerder op stelten gelijken en dragen kleren met decolleté’s tot aan hun navel. Ze rennen de hele dag rond of zitten in een bar. Werken? dat doen ze wellicht als het licht uit is.
    Dus dat ze Witse maar laten doen,dat zijn tenslotte toch ook fictie verhalen. Ik heb de politie nog nooit zo zien werken hoor. En van die autogordel…weet je dat ze dat in aanvang niet mochten dragen !! Ze moesten vlug kunnen reageren en met een gordel aan kun je dat niet.

  2. tuurlijk! we doen en geloven alles wat op tv komt 0

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: