Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Een vroege aprilgrap?

Ik kijk graag naar koers. Sedert het grote geld ging meespelen is die graagte al wel bekoeld, maar ik kijk graag naar koers.

Spijtig dat, net door dat grote geld, er meer doping wordt genomen of toch in elk geval meer dopingnemers worden betrapt.

En die reporters? Wat zijn ze verontwaardigd telkens een grote naam sneuvelt. En wat kunnen ze daar over reporteren! Méér dan over de koers zelf. En wat kunnen ze iemand de bewieroken die meer lijkt te kunnen dan welke gewone man dan ook. Wie hoog vliegt kan diep vallen.

Maar eens hun verontwaardiging gespuid, zijn ze de eersten om die vroegere dopingzondaars weer voor de camera te halen. Het stoorde me dan dat die ene regelmatig op TV verschijnt terwijl een andere, die tijdens zijn leven verguisd werd, nu opgehemeld wordt als ware hij de koersheld aller tijden.

En wat krijgen we nu? Nu wordt de antiheld van de laatste decennia als eregast bij de Ronde van Vlaanderen uitgenodigd en de graagte zakte nog wat lager.

Blijkbaar werd de algehele daling in graagte ook opgemerkt en werd er op gereageerd. Blijkbaar is hij niet de eregast bij de Ronde, maar wel eerste spreker van de “Tour of Flanders Business Academy” op de dag ervoor. En ja, dan kan je natuurlijk niet anders dan hem ook een uitnodiging geven voor de dag van Vlaanderens mooiste. Het is maar van er een draai te kunnen aan geven.

Ga ik kijken? Dat weet ik nu nog niet, maar ik vrees ervoor. Ik vrees namelijk dat niet de renners de hoofdrol zullen spelen maar wél de gast.

Previous

Ofzowiet

Next

Overwinteren

8 Comments

 1. Armstrong… niet te geloven. Het maakt het wereldje van de wielrennerij nog schimmiger.

  • ms

   Ze gaan het waarschijnlijk nog eens uitgebreid over doping hebben i.p.v. over sport.

   Anderen bij wie het niet bewezen kan worden, worden er nog steeds op aangekeken.

 2. Ik hoorde het gisteren op de radio. Het valt inderdaad niet te rijmen… daar begaan ze toch echt een flater!

 3. In alle topsporten gaat het er hard aan toe qua doping enzo, maar de koers slaat alles de laatste jaren. Soms zou je denken dat ze zonder vuiligheid in hun lijf niet meer kunnen wielrennen.

  • ms

   Zoals gezegd, het grote geld …

   Zelfs journalisten hebben er fout aan. Michel Wuyts zal ook enkel die renners bewieroken die winnen en/of speciale prestaties neerzetten.

   Fans ook: ze supporteren enkel voor winnaars.

   Misschien realiseren ze zich allemaal niet waar dat toe leidt.

 4. elsjeveth

  Mijn advies: gewoon de gezellige kermiskoersen afgaan. Echt volk, echte renners, echte ambiance.

  • ms

   Als er in de buurt zijn, gaan we wel eens een kijkje nemen. En als het lokale toeren zijn, dan wanden we die soms wel af in tegengestelde richting.

   Maar “De Ronde” is wel een icoon.

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: