Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Ofzowiet

Omdat Luc maar bleef zeggen dat wat hij aan zijn voet voelde niet voor 100% overeenstemde met hielspoor en de oefeningen die hij deed uiteindelijk niet zoveel soelaas brachten als gewenst, ging hij woensdag naar de dokter.

De Latijnse benaming “Fasciitis Plantaris” blijkt wel juist, maar de Nederlandse benaming “hielspoor” in zijn geval dus niet.

Hij heeft een peesplaatontsteking. Hij mag/moet dezelfde oefeningen doen, dezelfde behandeling voortzetten, maar zeker 6 weken niet wandelen en hij zou best gelzolen aanschaffen.

“Je weet alles al” had de dokter gezegd, maar hij legde toch maar uit dat zich bij hielspoor een kalkvorming voordoet wat bij peesplaatontsteking niet het geval is.

Voor zover het verslag dat Luc klaar en duidelijk overbracht.

Eventuele andere behandelingen blijken er ook te bestaan, maar wat die inhouden? Joost mag het weten, want daarover begon Luc wel te vertellen dat ze bestonden, gevolgd door een halfklare uitleg om te eindigen met: “ofzowiet”.

Previous

Koe doet kak

Next

Een vroege aprilgrap?

6 Comments

 1. Ven de aandoening heb ik nooit gehoord maar wens Luc beterschap.
  Zelf loop ik met een achillespeesontsteking, daarvan weet ik tenminste waar het zit.?

  • ms

   Daar heb ik ook al meer over gehoord, maar ergens zitten ze toch in dezelfde familie. Die oefeningen zijn ook al hetzelfde en die sok -die Luc niet heeft- staat hier ook weer bij.

   Hij doet die behandeling met ijs, doet oefeningen met een tennisbal en nog zo enkele en sedert gisterenavond loopt hij op kussentjes.

   ?

 2. Pijnlijke voet dus, daar heb ik gelukkig tot op heden geen last van gehad. Die eksterogen niet meegerekend wel te verstaan.

 3. elsjeveth

  dit voorjaar heb ik gesukkeld met een peesplaatontsteking in mijn rechterdijbeen. Wat een verschrikking was dat. Zeer pijnlijk en hardnekkig. Advies van mijn therapeut – vooral niet over je pijngrens heen gaan en niet extra belasten. Na 10 !!! weken was het euvel voorbij.
  Succes voor Luc.

  • ms

   We houden ons gedeisd. En hij chronometreert zelfs, zodat hij zeker zijn oefeningen niet te snel afbreekt.

   Hij doet nu, geloof ik, een aanval op het wereldrecord TV-kijken.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén