Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Luc was in affaire

Nu het bureau leeg is, kan het voor Luc niet snel genoeg gaan.

Hij wil de modem en het basistoestel van de telefoon naar hier halen. Daarvoor moeten die kabels eerst door de vloer van het bureau. Dat gat werd al geboord bij de plaatsing van de verwarming maar werd terug opgevuld.

Eens onder die vloer moeten die kabels over het plafond van de kelder, onder de gang door, hier terug naar boven. Dat gat is er ook al, dat werd al voorzien door de stielmannen in 2007. Normaal moest daar een telefooncontact komen, maar door al die hun geklungel is dat uiteindelijk niet gebeurd.

Wat is het probleem? De nodige gaten zijn er. De nodige kabels zijn er. Alleen kunnen de koppen van modem en telefoon niet door die voorziening. Losmaken en terug bevestigen ziet hij niet zo direct zitten. Er zijn te veel draadjes die hij opnieuw moet verbinden.

Hij overweegt een nieuw gat te boren, maar zo een boor is relatief duur en dat voor éénmalig gebruik.

Ik wou Proximus contacteren om die draadjes terug vast te maken. Maar hij denkt dat, als hij die over knipt, Proximus die draadjes niet zal komen aansluiten.

En hij had een flard van een herinnering aan een weigering ooit, ergens in een ver verleden, waarbij de indertijdse R.T.T. aangegeven had geen aanpassingen ten huize te willen doen.

Hij zaagde mijn oren van mijn hoofd over boren, over pareltjes door die buis, over misschien een klutske water erdoor te …

Gisterenmorgen pakte ik, het zagen moe, de telefoon en belde Proximus. Luc moest niets doen. Proximus lost het hele probleem zomaar volledig op … mits betaling natuurlijk.

Om half elf gebeld, om half twee geregeld.

Oh ja! En voor wie de verkeerde conclusie trok bij de titel … “hij is in affaire” is een Vlaamse uitdrukking die betekent dat iemand heel erg zijn hoofd breekt over iets.

Previous

Shagrants

Next

Smile????

17 Comments

 1. Hij heeft een affaire, was me bekend, maar deze uitdrukking niet… wel ‘het is nogal een affaire’= het gaat niet zo gemakkelijk

 2. elsjeveth

  Affaire ontrafelt, of liever gezegd bekabeld. Leve Proximus dit keer.

  • ms

   En het was nodig. Erg nodig. De afstand tussen mijn laptop en die modem was natuurlijk veel groter dan vroeger. En dat merkte ik. Mijn verbinding dierf nogal eens uit te vallen.

   Sedert gisteren staat dat hier vollen bak, waar ik tevoren enkel het onderste bolleke had.

 3. Dat is ook weer van de baan! Ik kende de uitdrukking ook niet, wel zoals Matroos Beek aangeeft, dat was nogal een affaire = dat was me nogal wat 🙂
  Weet wat bijgeleerd en jullie geholpen! Toppie!

 4. Leuk, weer een nieuwe uitdrukking geleerd.

  Vrolijke groet,

 5. Affaire opgelost. Proximus als reddende engel en de zaak is geregeld.

  • ms

   Had ik onmiddellijk Proximus opgebeld dan was het nog veel sneller geregeld, maar Luc dacht dat die dat niet zouden willen doen.

   ?

 6. Zij

  Hoe heb je dat voor elkaar gekregen, dat Proximus zo snel alles kwam regelen? 😉

  • ms

   Gewoon gevraagd of ze het deden. Hij zei ja en hij zei de prijs. En hij stelde zelf voor dat ze dezelfde dat nog zouden komen.

   Misschien was de technieker hier wel juist in de buurt?

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: