Veelbelovende producten

Er was een tijd, maar dat is vele jaren geleden, dat ik in Leuven op een hoek bij Svensson binnenliep en er een massagebroek kocht.

Daarna kreeg ik aanhoudend post thuis gestuurd van Svensson. Ze verkochten producten om te vermageren en ze zetten de geslaagden in hun nieuwsbrieven. En je kan niet geloven hoeveel mensen er vermagerden en je kan nog minder geloven hoeveel die mensen dan wel vermagerden.

Dat was in een tijd dat ik helemaal geen nood had aan afslanken, ik kon toen tussen het behangpapier en de muur door. Maar toch bleven ze me die publiciteit toesturen. Dat was een echte voorloper van de hedendaagse spam.

Daar dacht ik aan toen ik ineens bij het lezen van een nieuwsartikel een popupreclame op mijn telefoon kreeg. Het was een heel artikel, in -niet zo foutloos- Frans, maar niet om te vermageren, maar voor de verbetering van het gehoor.

Ik sta erg sceptisch tegenover zulke beloftes vooral omdat ze inspelen op wat de mensen willen horen vernemen maar ik ging toch even verder uitpluizen. Ik ben altijd nogal uitpluizig geweest en zette me dan ook aan de pc. Ik kreeg nog meer te lezen. En inderdaad met een kerel in een dokterskiel op de foto.

Toen ik hem wou sluiten kreeg ik de vraag of ik zeker was dat ik de pagina wou verlaten vermits er niet opgeslagen wijzigen waren aangebracht. Wat een instinker! Oppassen dus bij het afsluiten van deze link.

Nu vraag ik me toch enkele dingen af. Eerst vroeg ik me af hoe het mogelijk is dat er nog nooit tegen dat soort praktijken werd ingegaan. De mensen kopen omdat ze wíllen geloven wat er beloofd wordt, gewoon omdat ze via de reguliere weg geen oplossingen meer vinden. Dat is pure misleiding en het mag blijkbaar vermits er niet wordt ingegrepen.

Verder vroeg ik me af wat er eigenlijk met Svensson gebeurd was, ik hoor er nu al jaren niets meer van -eens verhuizen helpt waarschijnlijk wel- maar bovendien bedacht ik ineens dat die winkel in Leuven er ook niet meer is.

Ze bestaan nog. Wat een geluk voor de vele mensen die veel willen afslanken.

6 gedachten over “Veelbelovende producten

  • Ik heb nooit gehoord dat ze sloten of waarom ze sloten, maar als je het zo beziet deden ze op het laatst nog enkel in pillen, zowel om te vermageren als vitamines. Daarvoor kan je nu in het Kruidvat ook terecht.

   Het Kruidvat is ook een beetje (veel) schadelijk geweest voor Di.

 1. Geen idee hoe zo’n popupreclame op je telefoon komt. Ik heb er voorlopig geen last van (hout vasthouden). Svensson herinner ik me ook nog. Die boekjes waren hilarisch. 100 jaar worden met een wespentaille en cup D;

  • Die komen niet echt op de telefoon, die komen in de apps van Het Nieuwsblad of de VRT, tussen de nieuwsberichten staat er zo af en toe eens een advertentie.

   Moesten die als reclame op de telefoon komen … ik zou er niet kunnen mee lachen.

Wat denkte daarvan?