Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Über den Ring

Het recht op vrije meningsuiting weegt zwaarder door dan de wegcode.

Gelukkig zit ik niet op Twitter of ik zou me geërgerd hebben.

Waar gaat het over? Een tweet van de Brusselse politie, al excuseerden ze zich er dezelfde dag nog voor.

Mijn mening daarover geven zou een beetje ridicuul zijn aangezien ik volledig akkoord ben met het opiniestuk van Michel Maus1.

Hadden wij daar nu last van? Ja! Hadden wij daar nu geen last van gehad, zou ik er zelfs niet over begonnen zijn, maar als wij ons engageren om ergens aanwezig te zijn, dan willen wij ons daar absoluut aan houden.

Als die locatie aan de andere kant van Brussel ligt …

Onder normale omstandigheden vertrekken wij hier dan om twintig na vijven -’s morgens wel te verstaan- om vóór 6uur de Brusselse ring over te zijn, wat echt wel nodig is als we op de gevraagde tijd van 7.15u op onze bestemming willen zijn, waar we dan uiteindelijk een uur te vroeg aankomen. Die tijd gebruik ik dan om rustig wakker te worden, mijn beker koffie te drinken en mijn schmink aan te brengen.

De taxichauffeurs strooiden roet in het eten. Ze gingen om 5uur verzamelen en waren dus al onderweg als wij onderweg zouden zijn. We vertrokken om 5uur, maakten de Ring rond Brussel een ietsje groter door via Tienen over Leuven in Hofstade de E19 richting Mechelen te nemen en na de eerste afrit ‘Mechelen Zuid’ via Kapelle-op-den-Bos en Londerzeel onze bestemming te bereiken.

We kwamen op hetzelfde uur te vroeg aan.

Koffie drinken kon ik niet. Ik had de beker koffie thuis op de keukentafel laten staan. Ook moest ik mij niet meer schminken. Nadat het op maandag grondig fout was gelopen -het zàg er niet uit na knoeiwerk in het zomeruurse halfduister- was ik daar op dinsdag ook vroeger voor op gestaan.

1 VRT NWS – url: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2018/03/28/opinie-michel-maus-recht-of-niet-op-filterblokkades

Previous

Een handvol idiote studies

Next

Vrije meningsuiting

4 Comments

 1. Het is wat met die ochtendspits in en rond Brussel. Blij dat ik er niet in zit…

  • ms

   Wij gelukkig ook niet alle dagen. Enkel en alleen als we toezeggen voor een bepaald evenement.

   Maar als ze dan nog gaan toelaten dat die ring geblokkeerd wordt, is het hek helemaal van de dam.

   En ik vind het niet kunnen. Dat ze dat dan nog vrije meningsuiting noemen …

   Wat doe je da met gijzelnemers? Is dat ook vrije meningsuiting?

 2. Pfff, ben ik effe blij dat ik daar nooit meer in zit. Over de Ubers kan ik niet goed oordelen maar ik vind webblokkades sowieso uit de boze, of het nou boeren, Turken of taxi’s zijn.

  • ms

   Ik heb nooit in Brussel willen werken omwille van de files en de blokkades.

   De Ring rond Brussel is best te doen als je er voor 6u ’s ochtends over gaat. Dat wordt ook steeds vroeger en vroeger natuurlijk.

   En dan mogen we nog blij zijn dat Brussel deze keer niet kort en klein geslagen is.

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: