Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Boe!

Ik vond mezelf nogal stil en dan bedoel ik niet dat ik niet veel van zeggen was, maar neen, ik was echt stil.

Ik kon zo goed als geluidloos door het huis lopen, een glas of een fles of ander voorwerp neerzetten ging in complete stilte en zo kan ik eigenlijk nog wel efkes doorgaan.

Vorige dinsdag ging ik naar de controle van mijn hoorapparaat.

Maar verschieten dat ik de laatste twee dagen al doe, verschieten … het heeft geen naam.

Geen afbeelding vandaag. Ik kan niet zelf een foto nemen in mijn oor en bovendien zou ik te erg schrikken van de klik ook nog.

Previous

De analist

Next

De onkruidbestrijding

12 Comments

 1. ? Je weet het weer heel leuk te brengen!
  Wel vervelend voor je natuurlijk.

  • ms

   Ik kan er beter om lachen dan om huilen, al was het allemaal niet zo plezant om er al zeker 9 maanden mee rond te lopen.

   Een lang verhaal kort: er was -buiten het gekende gehoorverlies- niets mis met mijn oren. Er was niets mis met het hoorapparaat. Enkel die Tinnitus die zo een 9-tal maanden geleden begon maakte teveel lawaai waardoor ik de indruk had dat ik een helm vol watten op mijn hoofd had.

   Nu, met de nieuwe afstelling overstemt het andere geluid de tinnitus.

   Ik ga dat even bij Franky’s reactie ook vermelden, het is niet dat ik zo dement wordt dat ik in herhaling val.

   ?

 2. Je hoorapparaat doet het dus weer. 🙂

  • ms

   Zoals ik al bij Matroos Beek zei:

   “Een lang verhaal kort: er was -buiten het gekende gehoorverlies- niets mis met mijn oren. Er was niets mis met het hoorapparaat. Enkel die Tinnitus die zo een 9-tal maanden geleden begon maakte teveel lawaai waardoor ik de indruk had dat ik een helm vol watten op mijn hoofd had.

   Nu, met de nieuwe afstelling overstemt het andere geluid de tinnitus.

   Ik ga dat even bij Franky’s reactie ook vermelden, het is niet dat ik zo dement wordt dat ik in herhaling val.”

   ?

  • ms

   Echt wel hé!

   • Sorry hé, maar je bracht het weer zo grappig.
    Kan me niet voorstellen hoe het is om met tinnitus te moeten leven. Moet vreselijk zijn.

    • ms

     Tinnitus: op sommige dagen is het ergerlijk, op andere dagen valt het mee. Er zijn mensen die ervoor uit het leven zouden willen stappen.

     Een hoorapparaat dat andere geluiden luider maakt is ook al een flinke hulp.

     En ja, dan kan ik om dwaze situaties wel lachen.

 3. Ik ben nog bezig om mijn gehoorondersteuning goed in te stellen.

  Soms zeggen leerlingen dat ik hard praat.

  Stille groet,

  • ms

   Dat hoor ik nu zélf, dat ik hard praat.

   Ik heb dus gratis ondersteuning voor dat hoorapparaat, dat houdt in dat ik zo een tweetal keer per jaar voor een onderhoud ga en dat ik eigenlijk mag en kan gaan wanneer ik wil.

   Maar vanaf nu ga ik telkens wel vragen om een gehoortest in plaats van op vastgestelde tijdstippen. Had ik dat bij de vorige afspraak gedaan was toen al duidelijk geworden dat er iets anders mee speelde.

   Maar momenteel geniet ik er eigenlijk van. Ik hoor die Tinnitus nog wel maar die is niet meer overstemmend.

   Ik ben -toen ik buitenkwam- zeker een minuut stil blijven staan om te luisteren naar de pratende mensen rondom mij.

   Gelukkig zijn ze in de Diestsestraat in Leuven wel wat gewend als het op zonderlingen aankomt.

   ?

 4. elsje

  Tinnitus: een onbegrepen aandoening. Chris lijdt er eveneens onder. Hij heeft vorig jaar een acupunctuur behandeling ondergaan om het geluid te ‘maskeren’. Is redelijk tevreden over het resultaat. Maar soms als ik thuiskom en de Hardstyle muziek dreunt de ramen uit de sponningen weet ik dat er even niks te markeren valt.
  Sterkte

  • ms

   Als je aan gehoorverlies lijdt helpt het dus wel een beetje als je het geluid in het apparaatje luider zet dan die Tinnitus. Ik hoor hem dus nog wel constant zoemen maar als er andere geluiden zijn verdwijnt hij in het niet.

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: