Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De analist

Eigenlijk ben ik de Tour de France beu. Dat kwam zo ineens op toen er beslist werd dat de winnaar van vorig jaar1 en het jaar daarvoor en het jaar daarvoor en het … niet mocht starten.

“Oef” dacht ik, want ik hoopte op een minder saaie Tour dit jaar.

En poef! Onmiddellijk valt de beslissing dat de winnaar van vorig jaar2 en het jaar daarvoor en het jaar daarvoor en het … wél mag starten. En het was om zeep.

Dat de Tour achteruit gesteld werd voor het WK voetbal deed er ook geen goed aan.

En nu is mijn plezier in één van mijn favoriete programma’s -Vive le Vélo- ook nog afgepakt. Want nu hebben ze, behalve de twee normale gasten, ook nog een analist. En wie is die analist? De veldrijder die er mee stopte en nu ineens overal en op alles zijn parolleke moet doen. Hij wist zelfs te vertellen hoe het er aan toe gaat als ze, na de etappe, nog naar de bus moeten rijden die beneden aan de berg is blijven staan, terwijl hij toch nooit de Tour de France gereden heeft.

Het spontane is uit het programma uit, want als er ook maar één hapering is, grijpt hij zijn kans om weer te gaan oreren.

Ik keek het dinsdag eens aan. Op één been kan je niet staan, dus keek ik gisteren ook. Ik vond een lijstje van de volgende analisten en het zal dus afwachten worden of die gaan babbelen of beleren.

Ik had wel een binnenpretje toen Lieselot Decroix hem efkes onderbrak tijdens zijn mogelijke logica van een moeilijke logistiek voor La Course. Als ze het kunnen voor mannenwielrennen en voor vrouwenwielrennen kan het niet omdat het te moeilijk haalbaar is, dan wil dat zeggen dat ze dat gewoonweg niet willen. Dat denk ik er van.

1 Het Laatste Nieuws
2 Het Nieuwsblad
3 Sporza – url: https://sporza.be/nl/2018/07/17/helpt-la-course-het-vrouwenwielrennen-is-vooral-doekje-voor-he/

Previous

De zomer

Next

Boe!

6 Comments

 1. Naar de Ronde kijk ik al enkele jaren niet meer.
  En de commentaren van de specialisten, analysten en weet ik veel hoef ik helemaal niet. Pech voor de renners dat het WK een tijdlang alle aandacht naar zich toe trok.

  • ms

   Het is nu nog zo wat wispelturig: ik was blij dat Geraint Thomas er vandoor ging, ik vond het maar erg dat hij won want hij komt tenslotte ook uit die ploeg. Zo heb ik nog wel enkele bedenkingen maar die ga ik wel voor mij houden. Het is tenslotte geen wielrennersblog.

   Gelukkig zijn er nog de mooie beelden van Frankrijk.

 2. Er zit sleet op de formule (en op de presentator) waardoor het verfrissende van het programma weg is. Bovendien duren die zogenaamde analyses veel te lang. Ik heb van miserie gestreken gisterenavond. 😉

  • ms

   Strijken ga ik nu niet doen, maar ik ga waarschijnlijk afhaken.

   Vanavond komen Annemiek van Vleuten, Liesbet De Vocht en (alweer) Sven Nys. Morgen zou Bram Tankink analist zijn.

   Inderdaad, Karl is ook vervallen in een routine en dat is jammer.

 3. elsje

  ‘Mijn volgende beroep ‘Analist’ ik lul maar een eind in de ruimte over zaken waar ik absoluut geen verstand heb en vul vervolgens mijn zaken 🙁

  • ms

   Daar komt het in dit geval wel op neer.

   Ik denk niet dat wij de kans zullen krijgen om analist te worden.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén