Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Winterlanden

Een kerstmarkt bezoeken, deden we de laatste jaren sowieso niet meer. Ergens hadden we wellicht een overdaad gehad in al die jaren dat we er minstens één, soms meer aandeden.

Toen ik dan ook zag dat dit jaar de kerstmarkt van Landen -14, 15 en 16 december- tijdens Winterlanden op het stationsplein zou staan, besloten we maar eens te passeren.

Toen Luc het programma las -op vrijdag vanaf 19.30u een accordeonspeler, op zaterdag vanaf 16u een draaiorgel, gekleed in Charles Dickensstijl en op zondag een vrouwenkoor eveneens gekleed in Charles Dickensstijl- vroeg hij of we niet op de drie dagen een kijkje gingen nemen.

Na zaterdag hebben we afgehaakt. Kerstmarkt om 16u is geen kerstmarkt. Daarvoor heb je donker en lichtjes nodig. En al kon je dan wel aan de jenever om 16u, stopte het daar voor ons.

Even dacht ik nog wel voor de volledigheid … maar wat dan met de leut die je geacht wordt er aan te beleven. Het was wel geweest.

Previous

Heeft het …

Next

Het kleine plezier

12 Comments

 1. Wat een uur soms uitmaakt … bij het vallen van de avond en daarna zou de sfeer zeker kerstiger geweest zijn.

  • ms

   Precies. Maar we weten ook niet hoe lang die mensen zouden spelen, dus dierven we niet later te gaan.

   Eigenlijk … veel meer dan borreltjes drinken kon je er ook niet.

 2. Ik zie daar ook geen kerstsfeer.
  Moet bekennen dat ik nog nooit een kerstmarkt bezocht…

 3. Ik heb deze in onze stad bezocht. Veel volk op de been.
  Dat was meer dan genoeg voor mij.
  Eva wilt ook die van Brugge eens bezoeken maar ik zie er tegen op.

  • ms

   Hier was niet zo veel volk op de been, maar dat geeft niet. Ik houd niet zo van té druk.

   We hebben ooit die van Brugge gedaan met een groepje maar dat groepje waren we snel kwijt. Daar was het echt wel veel te druk.

 4. Het oogt saai daar. Te vroeg natuurlijk.
  Niemand krijgt mij naar een kerstmarkt behalve naar het kleintje in eigen dorp. Het is vlakbij, er is snert of iets ander warms, je komt bekenden tegen voor een praatje.
  Daarna gauw naar huis en de luie stoel.

  • ms

   Dat is ons probleem, wij geraken geïsoleerd.

   Het kleine kerstmarktje bij ons, dat was het. Maar bekenden kwamen we niet tegen. We hadden enkel maar een gezellig babbeltje met de man van het jeneverkraam die ook zei dat het vrijdagavond niet druk was geweest.

   Luc stelde voor om die van Durbuy te doen. Twee vliegen in één klap, zo zei hij. Maar ik weet zo niet … misschien liggen die vliegen al langer dood.

 5. Wij gingen vroeger altijd naar de kerstmarkt in Oostende, maar dan waren daar altijd wel een aantal van Jan z’n maten. Was altijd best gezellig. Nu zitten we in een gat van 400 inwoners en is het lekker rustig…. Saai hè?

 6. elsje

  Tja aan de accordeonspeler zal het niet gelegen hebben 🙂 die is er helemaal klaar voor. Maar het toont inderdaad lichtelijk saai. Wellicht generale repetitie voor een volgend jaar? Wij zijn naar Leiden geweest, de drijvende kerstmarkt, massa volk op de been en heel gezellig. Alleen de vlonders waren zeiknat door de sneeuw die was gevallen ’s nachts. Na een kwartier had ik al ijskoude voeten.
  Glühwein en warme Cecemel hielp ons er weer bovenop.

  • ms

   Hm, jaren geleden was hier voor het eerst een kerstmarkt. Dat dat een generale repetitie was, tot daar nog aan toe. Maar nu

   Wij namen elk twee jenevertjes. We konden ze niet allemaal proeven, er waren er te veel.

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d