Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Het kleine plezier

Dat niet onmiddellijk wel een heel pozeke kan duren, staat nu wel vast. Ik heb eindelijk de vakantiefoto’s gesorteerd en op Flickr gezet.

Ik herinner me ook nog dat ik ergens vermeldde dat het hoogst waarschijnlijk wel een werkske voor de winterdagen zou worden, maar dat vond ik, jammer genoeg, pas achteraf terug. Uiteindelijk werd het dat wel.

Bij het sorteren blijkt ook dat, zelfs op die enkele maanden tijd, enkele herinneringen, die je bij het kleine soort kan rekenen, al beginnen te vervagen.

Het betrof een foto waar Luc op staat. Dat je met foto’s nemen met Luc in de buurt wel eens één en ander mee kan maken heb ik wel al meer aangehaald.

Er was de zaak met de boom met rugzak en ik vertelde al dat Luc beter op foto’s staat als ze niet geposeerd zijn.

Nu keek ik naar de foto bij Kilchurn Castle.

In het midden van het beeld staat Luc, frontaal voor dat kasteel. Ik had teken gedaan dat hij wat opzij moest gaan staan. Dat deed hij. Hij zette één stap naar rechts, draaide zich met zijn zijkant naar mij en trok zijn buik in. Natuurlijk drukte ik af …

Er is nog altijd zijn veto waardoor ik de foto hier niet kan plaatsen. Maar ik kan jullie wel Kilchurn Castle laten zien.


Meer foto’s


Previous

Winterlanden

Next

De Terminal

10 Comments

 1. Mooie foto van dat kasteel.
  Ik poseer ook niet graag op foto’s. Ik sta liever aan de andere kant van het toestel.

  • ms

   Luc heeft helemaal geen probleem om op foto’s te staan. Soms poseert hij. Die foto’s zijn té geposeerd. Ik neem meestal foto’s van hem als hij het niet verwacht.

   Die staan wel op Flickr maar niet “publiek”. Hij zegt dan: “uwe stalker staat er ook weeral op”.

 2. Prachtig kasteel en omgeving. Ik meende Luc toch te zien in een rood-roze trui? Jammer dat hij zijn veto niet gaf voor die met zijn bijzondere pose.

  • ms

   Dat is Luc niet. Op die plaatsen ben je nooit alleen. Het is moeilijk om foto’s te maken waar geen mensen op staan.

   Bizar genoeg lukte dat in Kilchurn Castle wel redelijk terwijl dat kasteel gratis te bezichtigen is, maar lukt het minder in de andere -te betalen- kastelen, zoals Eilean Donan Castle en Urquhart Castle die we beiden ook bezochten.

 3. Net de foto die ik graag zou zien. 🙂
  Mooi en ruig daar, op de foto’s te zien. De ruïne is iets wat je helemaal wilt bekijken.

  • ms

   Het is een ongelooflijk mooie ruïne. Ik vond het jammer dat ze eerder wat verkommerd leek tegenover die andere kastelen, maar hier mocht je zo bij.

   Maar het was moeilijk om vinden. Het vergde een lekker etentje in het dorp om de nodige uitleg te krijgen.

   We moesten parkeren op de parking van een werf, die werf overlopen, onder die spoorwegbrug door waar ze ook aan bezig waren, door die cattle gate en dan pas had je mooi zicht op het kasteelke, waar je ook nog door een cattle gate naar binnen moest.

   Eens thuis zag ik foto’s vanuit een andere hoek genomen. Misschien (hopelijk) gaan we er nog eens terug om het vanuit die andere hoek te bekijken … en ook wel een beetje om daar in dat restaurant nog eens te gaan eten. Dat was ook een ervaring op zich.

   • Goed eten is in een vakantie dubbel lekker.
    Ik kan me voorstellen dat de castles veel toeristen trekken. Schijnt in Frankrijk ook zo te zijn maar het landschap is daar wel anders.

    • ms

     Die dag hebben we het er echt van genomen wat eten betreft: op de middag in Kilchurn, nogal onverwacht omdat we evengoed konden eten terwijl we de weg vroegen en dan ’s avonds nog eens uit gezelligheid.

     Eilean Donan Castle en zeker Urquhart Castle waren wel andere koek, al vind ik mijn pogingen om mensen van de foto’s te houden ook wel relatief geslaagd. Bij die twee kastelen zijn speciale parkings voor bussen, die vol stonden. De parkings voor auto’s trouwens ook.

 4. elsje

  Wat een prachtig mystiek kasteel! Je hebt het subliem in beeld weten te brengen. Zoveel moois en indrukwekkends te zien dat ik bijna Luc gemist heb in zijn rode trui, of is dat iemand anders.
  De paddenstoelen of zwammen zijn ook wel bijzonder zeg.

  • ms

   Zeker niet Luc.

   Ik kan moeilijk voorbij paddestoelen en/of zwammen en soms niet voorbij beestjes ook niet … zolang ze me maar niet steken of bijten.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén