Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Film gezocht

Lang geleden, ik durf niet meer te zeggen hoe lang ik denk dat het is want de tijd loopt de laatste jaren sneller dan ik kan schatten, keken Luc en ik naar een film.

Het was een aaneenschakeling van voorvallen die alle op zich een verhaal vormden en waarvan we dachten dat het dat dus was: een film over allemaal losse voorvallen. Pas op het einde zagen we hoe het echt in elkaar zat.

We schrijven dan wel geen filmrecensies maar tegen elkaar zeggen we dan wel wat we er van vonden en dat was een eensgezind: “goed”.

Enkel jaren later maar toch ook al enkele jaren geleden, met herhaling van het tussenwerpsel van hierboven, zei Luc dat hij die film nog wel eens zou willen zien. Weeral waren we akkoord.

Dinsdagavond, bij het bekijken van het filmaanbod zei Luc: “weeral altijd dezelfde films die ze herhalen maar die ene, die geven ze niet!”

En gelijk heeft hij. Op die TV krijg je niets anders dan steeds weer dezelfde films die je, als je wil, vanbuiten kan leren.

Ik zal voor de zoveelste keer nog eens proberen aan de gegevens van die film te geraken, maar zonder titel, zonder naam van personages en zonder oorsprong lijkt dat haast onmogelijk.

Previous

Tot einde huurcontract

Next

Digitale wereldtoekomst

11 Comments

 1. Misschien als je zoekt op plaats van het gebeuren of thematiek?

  • ms

   De ellende is dat ik niet meer weet waar het gefilmd werd, van welk land hij afkomstig is. Ze wilden aantonen dat alles aan elkaar gelinkt is.

 2. Neen, ik kan je ook niet helpen… succes met de zoektocht.

 3. Lastig is dat.
  Ik zoek al jaren naar twee films maar als ik ze beschrijf weet niemand welke ik bedoel. 🙁

  • ms

   Het is maar af en toe dat we er eens over beginnen, dat we die wel eens terug zouden willen zien.

   Maar gisteren vond ik een site die specifiek op film zoekt, je moet wel vertellen waar hij over ging. Je kan het misschien ook eens proberen (met meer succes dan ik tot nu toe).

   De link:

   https://www.whatismymovie.com/

 4. Dank je, ga er vanavond op zoeken.

 5. Er komen zoveel films op de markt. De meeste die ik bekeken heb vergeet ik weer.

  • ms

   Als er ene begint kan het zijn dat we zeggen: “die zagen we al”. En dan hangt het er en van af. Als we nog weten hoe hij gaat, moet hij af. Weten we dat niet meer, kijken we soms nog wel eens.

   Maar raar maar waar, die ene waar we nu maar enkel bovenstaand gegeven nog van weten, die komt niet meer terug en uitgerekend die willen we wel eens terug zien.

 6. elsje

  The Passenger ? daarin komt op het einde ook alles bij elkaar waardoor je de clou ziet. Aanrader overigens

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: