Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De ochtendstond …

Gisteren om kwart na zes opgestaan voor een boekenmarkt, met een kanjer van een ochtendhumeur als gevolg. Ik was nogal onredelijk en dat vond ik er zelf ook van. Op zo een ogenblik echter spreek zelfs ik mezelf niet tegen.

Kan je je de sfeer voorstellen toen we over de Ring rond Tienen reden waar geen kat te zien was, maar waar we toch voor alle rode lichten stonden.

Eén van de vrolijkste dingen die ik nogal kwaad wist te vertellen was: “Moeten wij nu écht om kwart na zes opstaan om te gaan bevriezen op een boekenmarkt om dan voor de rode lichten naar lege kruispunten te staan kijken.”

Maar wees gerust, éénmaal ter plaatse bij het leegmaken van de auto zakte dat humeur ineen en ging het weer goed, zeker na nog een paar zjatten koffie.

Maar toen was het ondertussen ook al mijn normale tijd om op te staan.

Previous

Roeien met de riemen die je hebt

Next

Is da miene paasei?

14 Comments

 1. Daar heb ik altijd last van op de dagen dat ik ga werken. Het vroeg opstaan is het ergste. Vooral in de winter ?

  • Vanmorgen kwart na zes liep Lucs gsm af. Hij had die vergeten af zetten. Maar dat vond ik niet zo erg omdat ik wist dat ik niet moest opstaan.

   Vroeger, toen de kinderen nog naar school moesten, stond ik alle dagen om zes uur op, zonder problemen. Ten tijde van de evenementen, zonder problemen.

   Nu voor die ene keer of zo per maand lijkt dat het einde van de wereld.

   • Bij mij lukt het steeds slechter, ik denk dat dat is omdat ik in een het ritme van mijn echtgenoot die met pensioen is leef. Laat naar bed en niet vroeg op, maar die dagen dat ik dan wel vroeg op moet… ?

    • Dat klinkt wel erg logisch.

     Al moet ik zeggen dat ik vroeger ook minder slaap nodig leek te hebben. Maar of het dat is weet ik niet. Ik heb het mindere slapen van gisteren vandaag niet ingehaald.

 2. Maar goed dat er geen ander volk op de baan was! ?

  • Ergerlijk is de tijd dat al die lichten rood blijven, ook die uit de zijstraten. Ze zijn daar nog volop aan het werk en die zullen nog niet juist afgesteld staan. Maar het is zo idioot om daar staan te staan om het staan.

 3. Was het altijd maar zo rustig op de baan.

 4. ‘…spreek zelfs ik mezelf niet tegen.’ 😀
  Dit herken ik.
  Ik heb het bij het wakker worden uit nare dromen.

  • Meestal blijf ik mezelf wel de baas. Ik vind dat je een kwaad humeur niet tegen anderen moet uitwerken. Maar soms is het wel sterker dan mezelf en ja, gisteren had de boze bui de overhand.

 5. Jasmien

  eind goed, al goed 🙂

  • Uiteindelijk wel. Ik ben van de ganse dag niet willen gaan zitten omdat ik dacht dat ik het dan koud zou krijgen. Ik heb staande gegeten en een voordeel van het koude weer was dat je niet moest blazen omdat de koffie te heet was.

   Ik heb bijna 9.000 stappen op die markt gedrenteld: ter plaatse, een paar keer naar de WC, een keer de markt in de ene richting afgelopen, een keer bij de kraampjes aan de andere kant gaan kijken en de lege thermosfles in de auto gaan leggen.

 6. elsje

  in the middle of the night of in alle vroegte stilstaan voor een rood stoplicht terwijl er nog geen muis oversteekt. Je zou voor minder mopperen

Wat denkte daarvan?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: