Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

In de lijn der verwachting

Toen de miserie begon met steden die zich ergerden aan toeristen, vroeg ik me af waarom ze dan ooit alle moeite deden om toeristen te lokken.

Toen de miserie begon met steden die zich ergerden aan toeristen, vroeg ik me ook af wat ze zouden doen als de toeristen zouden wegblijven.

Dat weten we dan bij deze1.

Ze zouden indertijd bij manier van spreken hun bloot gat laten zien hebben als ze er meer volk konden mee lokken. Toen er meer toeristen kwamen gingen ze de mensen uitmelken en afsnauwen omdat ze het zo druk hadden. Nu de mensen wegblijven … heb ik geen compassie.

Ik ga ook niet waar ik niet welkom ben.

1 Het Laatste Nieuws

Previous

Vogelkesvervolg

Next

Het vel van de beer

9 Comments

 1. Dat krijg je… Brugge heeft idd alles gedaan om de drukte aan te trekken, ze hebben er een grote Efteling van gemaakt… volledig gericht op toerisme… maar Brugge was niet meer leuk: te vol, te duur, te onvriendelijk. De rekening daarvoor krijgen ze blijkbaar nu gepresenteerd. Alhoewel ik denk dat dit slechts een tijdelijk dipje is.

  • Mogelijk wel en waarschijnlijk ook.

   Maar ze zijn dan wel snel om bij de pers te staan janken.

   • Dat is waar!
    Ik heb ooit een jaar in Brugge gewerkt.. geen goede herinneringen. Het is mijn stad niet. Omdat ik geen Brugs dialect sprak, werd ik gewoon niet aanvaard. De Bruggelingen kliekten samen. Ik heb nare ervaringen met Bruggelingen, maar ik wil uiteraard niet polariseren. Het is me er gewoon te vaak en teveel tegengevallen op allerlei gebied. Dit tussen ons gezegd en gezwegen. ?

 2. Het is hot. Ilja Pfeijffer heeft het nog eens extra op de kaart gezet met zijn Venetië-doemdenkerij.
  Het is allemaal waar maar er wordt heel veel geld mee verdiend en wie zou dat willen missen?

  • Ik ben niet zo een stadsbezoeker.

   Ik was in Venetië. Luc niet. Ik vroeg: “Wil je Venetië zien?” Hij zei: “Neen”. “Goed” dacht ik “Dan moeten we daar al niet meer naartoe”.

   Net zo met Brugge. Ik ging er als ik er moest zijn.

   Nu ja, ze wilden minder toeristen, ze hebben minder toeristen en ze bleiten nog.

   Maar nu beweren er sommigen, in de reacties, dat het een kwakkel is, dat het daar nog steeds over de koppen lopen is. Ach ja, voor een beetje publiciteit doe je toch alles zeker …

 3. In Brugge ben ik al een tijdje niet meer geweest. Behalve toen ik onlangs iemand naar het station aldaar bracht. Of het een dip is weet ik niet. Ik zal er een moeten gaan rondneuzen. 🙂

  • Nu we de evenementen niet meer doen, komen we er ook niet meer.

   En het was sowieso al niet mijn favoriete stad.

 4. Elsje

  Sommige toeristen gedragen zich als beesten. Doen alsof ze in een pretpark lopen en hebben geen respect voor de bewoners van de stad die ze bezoeken. Als ik dan lees over zgn leuke gesprekjes met ‘the locals’ ga ik bijna over m’n nek.
  Wat mij betreft mag het wel teruglopen die city view gekte. Maar ja dat geld he?

  • De steden hebben die gekte gelokt. En dan willen ze ze nu weren. Nu klinkt het dat ze het niet zo begrepen hebben op dagjesmensen. Verblijfstoerisme zien ze wél zitten. Dus moeten wij er niet meer naartoe. Waarom zou ik een overnachting boeken in Brugge als ik op één dag over en weer geraak en er een hele dag kan rondstruinen? Mij dus niet gezien. Ook niet bij de meneer van de frigoboxtoeristen.

   En overlast? Dat heeft toch niks met dagjesmensen te maken maar zoals je zegt, met de ingesteldheid van de toerist zelf.

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: