Luigi Brugnaro, dat is de huidige burgemeester van Venetië heeft het gehad met het slechte soort toeristen. Hij wil dus het San Marcoplein betalend maken. En wie zijn het slechte soort toeristen? Volgens een ander krantenbericht zijn dat dagjestoeristen.

Zo gaat het nu, eerst het geld van de mensen aannemen om er een zekere welvaart mee op te bouwen. Als je die eenmaal hebt, dan heb je de mensen niet meer nodig.

Nu voor mijn part, doet hij maar. Ik heb San Marco gezien en ik vond het een tegenvaller. Ik ben nu eenmaal geen stadsmeisje en ik zal nooit begeesterd naar een plein of een gebouw kijken.

We hadden altijd in ons achterhoofd dat we toch nog eens naar Venetië zouden gaan, gewoon omdat Luc er nog niet was. Maar aangezien Luigi Brugnaro ons dus als slechte toeristen zou bestempelen gaan we dat idee maar laten varen. Er zijn nog steden die we beiden niet zagen. Praag bijvoorbeeld.