Wizzewasjes

Dubbel gebubbeld

Geen twee zonder drie

Lui achterovergezakt hang ik tegen Luc TV te kijken toen we opgeschrikt werden door een knal tegen de ruit. “Deze keer is het serieus” zei ik en sprong recht.

Want weet je, al die kleine vogeltjes die zich hier te goed komen doen aan het voer, die pikken zo soms al eens een insectje mee en dan horen we hun bekjes tegen de ruit tikken. Maar geen van hen -hoe raar ook- vloog ooit al tegen de ruit. Ze weten dat die er is blijkbaar.

Ik repte me naar buiten maar vond geen gekwetste vogel en toen zag ik de afdruk. Dat is nu al de derde uil die bij ons tegen de ruiten vliegt. De eerste keer in augustus 2011 en de tweede keer is nog niet zo lang geleden in juni 2018.

Eigenlijk vond ik het al een beetje jammer dat ik het beestje niet in het echt zag, maar ja, liever geen uil dan een dode of gekwetste.

Als ik de foto’s bekijk vraag ik me af: Heeft die uil twee maal de ruit geraakt? Of waren ze met twee?”

De foto’s? Weeral een probleem natuurlijk.

Previous

Vrouw schrijft log

Next

Iemand op staycation?

14 Comments

 1. Gelukkig geen gekwetste uil(en) en ook geen kapotte ruit.
  Het hoe en waarom zal je wel nooit weten.

  • Nu is drie keer op al die jaren tijd niet overdreven veel maar toch moet iets ze lokken. En het was eigenlijk nog in de vooravond, het licht was nog niet aan maar de TV speelde wel en de overgordijnen waren dicht tegen het tegenlicht.

   De vorige keren moet het ‘s nachts gebeurd zijn.

 2. Nog nooit gehoord van uilen die tegen het venster vliegen. Gelukkig was het vogeltje weer gaan vliegen en liep het dus goed af.

  • Ik had het indertijd in de krant gelezen zoiets voor ik de eerste afdruk zag. Vraag is natuurlijk: “Was dat wel de eerste keer?” of zag ik het omdat ik gelezen had dat het kon.

   Maar de doef was relatief hard maar ik dacht daarbij toch niet aan een uil, eerder aan één van de dagelijkse gasten die er in volle vlucht tegen vloog.

 3. Źe hadden hun bril niet op?

 4. Uiltjes knappen. Streekgewoonte?

 5. ??
  Maar serieus.
  Ik zie nooit uilen, alleen bij iemand die er lezingen over hield.

  • Laatst zag ik er eentje vanuit de auto wat me verbaasde aangezien het toch nachtdieren zijn.

   Heel lang geleden zag ik een erg groot exemplaar in onze hof op een leistok van een net geplante fruitboom, maar toen was het wel degelijk donker en was hij zichtbaar in het licht van de opkamer.

   • Als de boom het maar hield.
    Ze zijn mooi hè.
    Als die grote langs je vliegt voel je wind van hun vleugels. Woesj!

    • Hij zat niet op de boom zelf, die had het -denkelijk- niet gehouden. En dat in een tijd dat we nog geen smartphone aan onze zijde hadden. Bovendien was ik onderweg naar bed, een fototoestel dus ook niet.

     Majestatisch, dat is mij daarover bij gebleven.

 6. Elsje

  Wat bijzonder! in onze buurt helaas geen uilen te zien. Wel gedesorienteerde duiven die zich te pletter vliegen tegen het raam.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: