Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Ten koste van originaliteit

Canvas zond “Into the Wild1” uit, wij namen op en keken donderdagavond.

Ik bedacht dat ik onlangs nog een artikel las over de bus van “Into the Wild”. Een Russische vrouw, op huwelijksreis, is verdronken in de rivier in kwestie 2. Het water stond er hoger dan verwacht.

Bij het terug opzoeken van dat artikel viel mijn mond niet open van verbazing -niets des mensen is mij vreemd (Terentius)- maar het was wel frappant hoeveel bezoekers er naar die bus trekken om daar diezelfde foto te gaan nemen zoals die welke Chris McCandless van zichzelf had genomen.

Dat deed nog een belleke rinkelen. Ik had toch ook iets gelezen over Abbey Road3. De foto van de Beatles op dat zebrapad is 50 jaar oud4 en het was er een bestorming en ik zag ook dat zowat iedereen ook weer die foto wil imiteren.

Origineel? Zeker(!) En zeker met die toeschouwers die de file doen om ook zo een foto te nemen.

Oh ja, voor de cinefielen … ondanks de gunstige kritieken die ik las vond ik de film maar saai en langdradig.

En nu wil ik hier nog een foto bijzetten. Had ik nu maar geweten waar, welke en van wie ik die kon gaan na-apen.

1 Wikipedia
2 Het Laatste Nieuws
3 Wikipedia
4 VRT NWS – url: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2019/08/08/50-jaar-geleden-iconische-abbey-road-foto/

Previous

Wisselgeld wisselen

Next

Klop van de hamer

10 Comments

 1. na-apen vind ik maar niets, behalve als er een dosis humor in verwerkt is.

 2. De films zag ik niet maar las er wel over.
  Het sensatietoerisme neemt ziekelijke vormen aan, onbegrijpelijk, je ziet het ook bij snelwegongelukken.
  En in het klein: jaren geleden had een overbuurman zich verhangen, dieptragisch voor het gezin. Nog veel dagen daarna fietsten en wandelden er mensen door de straat. Zogenaamd de hond uitlatend en toevallig naar de woning kijkend.

  De oversteeksessies van veel mensen die de Beatles nadeden kan ik nog begrijpen maar om er speciaal voor naar Engeland te gaan? Bizar.

  • ms

   Je kan die foto van de Beatles even goed na-apen op gelijk welk zebrapad. Het zijn toch ook andere personages die er over lopen. Wat is mis met dat van de stad van Landen, bij manier van spreken.

   Er zijn wel meer toeristische pleisters die niet meer doenbaar zijn en waar ze de file doen om allemaal dezelfde foto te nemen, zoals de Trolltunga in Noorwegen1.

   Ik kan me voorstellen dat diegene die het eerst was zich ergert aan al dat imiteren. Ik kan het al niet hebben en ik heb nog helemaal geen vermaarde foto genomen.

   1 Het Laatste Nieuws

 3. Kuddegedrag terwijl ze denken iets origineels te doen. Vreemd.

  • ms

   Kuddegedrag inderdaad en dat zie je ook op kleinere schaal. En er dan mee pochen.

   Dat van die bus in Alaska begrijp ik toch niet goed. Dat is geen wandelpad maar een trail. Je weet toch dat je in zo een gebied wel iets meer ervaring mag/moet hebben dan voor een tochtje naar de Wadden.

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: