Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Vijf zenders! Vijf!

Ze zijn daar nog eens met hun oproep om meer Nederlandstalige muziek te draaien op de VRT-radio. Nu ja, of dat nu een zaak is van de regering -hebben die niks anders te doen- of niet, daar gaan we ons niet over uitspreken.

Maar de redenatie van de VRT zit er volgens mij wel flink naast. Ze zeggen dat luisteraars gaan afhaken als ze meer Nederlandstalig gaan draaien. De Nederlandstalige zangers die wij wel zien zitten, die komen dan wel aan bod op de radio. De anderen zijn nu ook niet bepaald aan ons besteed, maar het is een feit dat er wel veel mensen van dat soort muziek houden en dat de VRT dan misschien op een bepaalde zender luisteraars gaat verliezen maar er anderzijds een pak gaat bijwinnen.

In elk geval zijn ze niet consequent, want indertijd vonden ze de Franstalige chansons beter dan liedjes van eigen bodem en nu moet het absoluut Engels zijn.

En wat blijkt? Er zijn vijf VRT zenders. Daarvan moeten ze er toch ene wat meer populaire muziek kunnen laten horen.

Previous

Gelukkig zonder kannibalisme

Next

Wiet van Broeckhoven

1 Comment

  1. 21-06-2007, 22:37:40

    Persoonlijk geen fan van de meeste Vlaamse muziek (al zijn er uitzonderingen) en ook een beetje bang van een te hoog Tien Om Te Zien gehalte met opblaaskrokodillen, Hey Yah gemamma, duizend maal bedrogen, enz maar moet zeker kunnen. Inderdaad radiostationnen genoeg dus waarom bijvoorbeeld Radio 2 niet nog een beetje meer diversifieren.
    http://g-man.skynetblogs.be
    Jurgen

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d