Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Ah! Wie we daar hebben!

Vanavond is het het tweede deel van Trial and Retribution – Closure. Niet dat dat eigenlijk het vermelden waard is, dat kan iedereen in de TV-gids gaan lezen.

Trial and Retribution was vroeger niet mskes meest favoriete feuilleton. Eerst en vooral werden -en worden nog- die episodes steeds in twee delen uitgezonden en mske mocht die personages niet, Walker op kop, al moest Roisin er niet voor onderdoen. Eigenlijk is mske geen fan van de schrijfster Lynda La Plante op wiens boek het feuilleton gebaseerd is.

Oorspronkelijk volgde de serie het het boek, maar of er meerdere boeken verschenen of er gewoon een scriptschrijver andere episodes schreef, dat weten wij niet en dat gaan we zelfs niet opzoeken. Feit is dat zowel Walker als Roisin menselijker zijn al kunnen ze soms nog wel eens serieus de boelpens uithangen.

Wat is er dan nu ineens zo vermeldenswaard dat wij het op het blog zetten? Wel, toen ze drie weken geleden de begingeneriek zag van Trial and Retribution – Sins of the Father en de naam “Glynis Barber” zag verschijnen zei mske tegen Slow: “dat is Makepeace”. Toen hebben ze met hun tweetjes zitten gissen wie van de actrices nu toch Makepeace kon zijn en toen kwam die pas de week erna in het tweede deel.

Toeval of niet, vorige week zag mske als eerst de profiler en zei: “en daar heb je Dempsey ook al”.

Wie zijn Dempsey and Makepeace nu weer? Dat was een politiefeuilletonneke uit vroegere jaren -1985 en 1986 blijkbaar- met in de hoofdrollen Glynis Barber als de Britse rechercheur Harriet Makepeace en Michael Brandon als de Amerikaanse rechercheur James Dempsey.

Al heeft mske een licht vermoeden dat Dempsey vanavond eerder de slechte zal zijn, maar daarvoor moet ze eerst naar Trial and Retribution kijken.

Previous

De vlaggen hangen uit

Next

Iets wat was dat nog moet komen

1 Comment

  1. o ik was weg van dat feuilleton Dempsey en Makepeace. In het begin moest ik raden welke naam bij wie hoorde,hahaha .
    Veel feuilletons volg ik niet.Ik zie liever in één keer een film .

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: