Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Bevriezen waar je bij staat

Over de waterleiding en de jaarlijkse duvelse schrik, had ik het al. Daar gaan we niet verder meer over doorbomen, we zien wel, maar …

(Lees verder onder de foto)

Met de auto hadden ze ons goed liggen. Waar de regen niet stopte maar direct overging naar sneeuw en vrieskou stond onze auto onaangekleed achter op de hof koud te wezen.

We hadden geprobeerd ervoor te zorgen dat we niet weg moesten. Maar naar de bakker moeten we sowieso. Het brood was besteld voor donderdag. “Da ga ik wel te voet” had Luc gezegd. Maar dat zag ik toch ook niet zitten.

Op dinsdag kriebelde het. De auto moest open. Ik wou weten of hij zou starten.

We waren wel een poosje bezig met het ijsvrij maken van de ruiten en de deuren te ontdooien. Maar hij startte als een bieke. En om hem dan maar even aan de praat te houden zijn we nog even appels gaan halen bij de appelboer, kwestie van de batterij niet op te warmen en direct terug stil te zetten.

En weet je wat? Mijn vest was nat van over die auto te leunen en bevroor terwijl ik er in zat. Maar met de appels zijn we nu wel een pozeke zoet.

Previous

Amazone

Next

De komieken

15 Comments

 1. Daisy

  Ik herken je verhaal helemaal. We deden dinsdag precies hetzelfde, alleen ik werd niet nat en maakte bijgevolg een aangenamer ritje. 😀

  • ms

   Tja, om aan de ruitenwissers te geraken moest ik wel over de motorkap.

   Maar ik had geen nat gevoel, ik heb het enkel maar gezien en ik wist dat ik voorzichtig moest zijn om mijn vest niet te breken.

 2. Maar hij startte en reed, daar had je een nat vest voor over. ☻

  • ms

   Dat onmiddellijk starten vond ik echt wel een enorme meevaller. Je hoort meestal anders vertellen.

   Het vest was wel snel droog. Het kraakte alleen maar een beetje …

   Eens thuis heb ik het wél eerst ontdooid en gedroogd natuurlijk.

 3. elsjeveth

  Altijd spannende momenten. Doet hij het wel doet hij het niet.
  Gisteren ging ik voor het eerst op pad met de auto, na een dikke sneeuw en ijslaag verwijderd te hebben, meteen gestart.
  Poehhhhhh opluchting!

 4. Ik ga morgen testen. Vind het ook spannend.

  • ms

   En dan zeggen ze dat coronatijd vervelend is.

   En dan zitten we allemaal één van de spannendste tijden van het laatste jaar te beleven.

 5. Hier ook geen problemen gehad met het starten van de auto. Wel blijkt dat de verwarming het begeven heeft. Even koud binnen als buiten. Dat wordt richting garagist binnenkort. Tegen dan is het veel warmer.

  • ms

   Volgende week zou het echt lenteweer zijn.

   Even koud in als uit de auto is wel rillen met deze temperaturen. Dan kan je beter de fiets nemen. Dan verwarm je jezelf nog wat.

 6. Hier de auto ook moeten ontdooien janken van de pijn in mijn handen maar ja sneeuw is foto’s maken. De ijssterren zijn prachtig!

  • ms

   Ik heb niet snel koude handen. Deze week trok ik de handschoenen uit tijdens het wandelen. Veel te warm.

   Die ijsbloemen op de ruiten hebben we maar één ochtend gehad. We slapen nochtans altijd met de venster op kiepstand geopend. Iets met windrichting?

 7. Gisteren ging ik weer met de auto rijden voor de boodschappen nadat ze een week had stilgestaan. Weliswaar in de garage, maar je weet nooit.
  En weet je wat?!?? Ik kreeg mijn garage niet open!! Nadat ik een kameraad om raad gevraagd had, heb ik een paar keer tegen de garage gestampt en toen ging die toch open! Oef!
  En de auto startte ook gelijk niks! Joepie!

  • ms

   Wij hebben geen garage.

   Maar nu, nadat ze tegen de auto reden hier voor de deur, willen we vanachter een autostaanplaats met carport of misschien zo een prefab garage, maar dat moeten we nog bekijkn.

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: