Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Bloesems in de regen

Hadden we vorig jaar “Bloesems & Bubbels“, waar we te voet naartoe konden, en de Bloesembar van de Vriendenkring Brandweer, waar we ook te voet naartoe konden, kregen we dit jaar de Bloesemtocht met bar van de vrienden van de brandweer, waar we dus ook te voet naartoe konden.

We zouden gaan, al zou het regenen. We zouden gaan al moesten we daarvoor de Conijnepijp trotseren. Die staat zo vermeld op een map op Facebook1, maar wordt door Luc Parijs-Roubaix genoemd.

(Lees verder onder de foto)

De voorbije week echter toen we naar de Beemden gingen liepen we over het geheime weggetje en zagen dat het omgeploegd was, waardoor dat “te voet” ineens meer op een tocht over de Avenue Brektabiejen ging lijken.

(Lees verder onder de foto)

Met de auto misschien? Mogelijk kon er geparkeerd worden bij de Boerenbond, die nu Arvesta heet, maar zeker was dat niet.

Wat wel zeker was, was dat een lekkere kriek -of twee- drinken niet aan te bevelen zou zijn, niet als we te voet over die niet al te beste -nu natte- wegen moesten en dat in het donker, maar ook niet als we met de auto zouden gaan.

En dan las Luc voor dat de organisatie botten of wandelschoenen aanried en de moed zonk me in mijn binnenhuissneakers, weggespoeld door de regen die kletterde tegen de ruit.

Er komen nog weekends, maar dan zonder bloesemtocht en daarom niet alleen voor de brandweer maar ook voor jeugdbewegingen. De bloesems zien we zo. De bloesembar zullen we wel eens op een ander moment bezoeken, mogelijk elk komend weekend wel een keer.

____________________
1 Facebook

Previous

Over koud en warm

Next

Hoe was ’t nu weer?

8 Comments

 1. Via de Conijnepijp naar de Bloesembar. Alleen al vanwege dat zinnetje zou ik naar jullie streken willen verhuizen. 🙂

  • ms

   Mja, van die Conijnenpijp kan je het hele jaar genieten, van de bloesembar daarentegen enkel maar in de weekends tot en met 12 mei.

 2. Troost: de bloesem zijn er volgend jaar weer.
  😉

  • ms

   Ze zijn er nu ook en zelfs dichterbij dan die bloesemtocht, maar die wordt dan (s)feëriek verlicht.

   Ons ging het daar dus niet om, maar wel om de brandweer te steunen.

 3. Geen idee waar dit is, maar ik ben wel van de wandelingen over echte harde paden of wegen. Geblubber is aan mij niet besteed…:)

  • ms

   Ons kan het eigenlijk niet zo schelen, of ze nu verhard zijn of niet, zolang ze maar niet blubberig worden is het goed.

   Luc houdt zelfs meer van slingerweggetjes dan van brede lanen in een bos.

   Maar die kasseien van die Conijnepijp worden spekglad bij nat weer. Dat veld? Dat weet ik niet, meestal is dat paadje nogal stevig maar nu het omgeploegd is, kan dat een heel ander verhaal zijn.

 4. Zoals het nu blijft waaien en regenen, mogen we de bloesem-bezoekjes wel vergeten dit jaar.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén