Wizzewasjes

Vanuit ons kot

De euro

Op datum van 26 januari 2011 begaven Slow en mske zich als naar wekelijkse gewoonte naar residentie Zoneke via de stopplaatsen Landen en Tienen. In het station van Tienen kreeg Slow een hongertje. Je zou van minder hongertjes krijgen na zo een vier kilometer fietsen en een elf kilometer bussen. Hij besloot een euro te spenderen aan de automaat met de verleidelijke inhoud. Hij keek op toen de automaat een gokautomaat bleek te zijn die wel degelijk zijn euro accepteerde maar het vertikte het verkozene af te leveren zoals in de lijn der verwachting liggende was.

mske begaf zich naar het loket waar voor één keer geen ganse rij  aanschuivende was maar jammer en helaas, die automaten vallen niet onder de bevoegdheid van de spoorwegen maar mogen enkel en alleen zich in de ruimte bevinden zonder bijkomende last te veroorzaken voor zover het het spoorwegpersoneel betreft.

De verwijzing was eenvoudig: ze diende het nummer op te bellen dat op de automaat vermeld was. Slow, die zuchtende was, na zoveel tegenslag zeeg op de bank neer terwijl mske het nummer intoetste. Slow had al visioenen van doorverbondenheid en moeilijke vragen, maar niets was minder waar. Het antwoordapparaat gaf zelf de uitleg en vroeg enkel dat de oproeper zich zou kenbaar maken en de nodige gegevens doorgeven alwaar hij, in dit geval zij – bereikt kon worden. Tevens diende de in gebreke blijvende automaat gelokaliseerd te worden, waarna de oproeper bedankt werd voor de verschafte informatie.

Op datum van 2 februari 2011 waren Slow en mske lopende langsheen de rij bussen die aan de haltes staande waren toen Slow ineens ter plaatse verstijfde en mompelde dat, gedurende een ganse week de vermiste euro uit zijn hoofd was gegaan, maar dat hij nu ineens was opgepopt, denkbeeldig weliswaar want Slow is evenmin in staat euros op te poppen als een ezel om geld te euhm … niezen.

Op datum van 8 februari 2011 waren Slow en mske wederom lopende langsheen de rij bussen die aan de haltes staande waren toen Slow ineens ter plaatse verstijfde en enkel “die euro” mompelde, wat een verkorte en bondige versie was van het feit dat, weerom, gedurende een ganse week de vermiste euro uit zijn hoofd was gegaan, maar dat hij nu ineens was opgepopt, denkbeeldig weliswaar want Slow is evenmin in staat … zie voorgaande.

Op datum van 15 februari 2011 waren Slow en mske nogmaals lopende langsheen de rij bussen die aan de haltes staande waren toen Slow helemaal niet ter plaatse verstijfde en niks mompelde omdat de euro, die gedurende een ganse week uit zijn hoofd was gegaan, ook nu zijn opwachting niet maakte in zijn brein.

Op datum van 16 februari 2011 werd de werkijver van Slow en mske onderbroken door het voertuig van de post dat stoppende was waaruit een postbode verscheen, die mske enige ongeopende correspondentie van grote omvang overhandigde, die zij dan naar binnenbracht en op de printer deponeerde.

Verontrust bekeek Slow de brief met argusogen en vroeg informeel om verdere uitleg. Kort gezegd, hij zei: “wasda?” mske, het adres herkennende, bracht hem op de hoogte door te zeggen: “den euro” waarop Slow’s euro viel en ze beiden vol verwachting de omslag openden.

Er zat een bedankingsbrief voor het melden in alsmede een check ter waarde van 1€ (zegge en schrijve één euro) waarmee of Slow of mske of beiden zich één van de dagen in de nabije toekomst naar de bank dienen te begeven om het bedrag te verzilveren.

Previous

Het toppunt van optimisme

Next

Beveiligd: Ge moet maar lef hebben

17 Comments

 1. Ik zou ook eens bellen maar ze gaan niet geloven dat ik een stuk van 500€ in dienen bak gestoken heb zekers ???
  Zal ik maar verder werken tot ik op pensioen ben.

  Stel je voor dat je dat voorhebt en er steekt nog een bueno in en Lukaku wil dien ook, jij bent eerste en steekt er een euro in en…. niks, geen beuno, geen euro en lukaku staat daar te staan samen met jezelf….

  wat een desillusie

 2. Als ik zag dat die bueno er niet uitkomt zou ik die aan Lukaku doorverkopen voor twee euro. Nèm!

 3. Tsss…lekker scheutig! En bellen kost niks zeker?
  Maar goed…tóch gekregen…hoor je ook niet veel meer! (en ik probeer dat toch ook altijd hoor haha) In ieder geval: case closed!

  Hihi…die Lukaku..da’s een Belgische sporter zeker? Die buenoreclames passen ze aan blijkbaar…hier is het Mark Tuitert, de schaatser haha! (het zijn en blijven stomme reclames..topsporters die vechten om een kinderreepje pfff)

 4. Het was/is een gratis nummer. Maar voor de firma zelf kost het meer. Eerst de tijd die ze er in steken, briefpapier en omslag, die check én een postzegel.

  Nu duikt Romelu Lukaku (voetballer) in die spotjes op, vroeger was het Kristof Vliegen (tennisser).

 5. Ik heb hier echt de slappe lach gekregen! Kun je je voorstellen wat een kosten dat met zich meebrengt (en geloop voor jullie) om die ene Euro terug te krijgen!!!Maar allé dat is toch service moet ik zeggen.Geen hongerstillertje gekregen maar toch je geld terug!!Er zou intrest moeten bij zijn maar dat is wel teveel gevraagd denk ik.

 6. De intrest? Ach … een verhaaltje voor op het blog is ook al mooi meegenomen.

 7. Oh..een gratis nummer…nou, dan is het een mooie tegemoetkoming hahahahaa! Wat ze er zélf aan kosten aan hebben, is hún zaak hè..moeten ze maar zorgen dat de boel het doet hehe! Trouwens…een kleine schadevergoeding inzake het mislopen van een zeer gewilde snack ten einde een hongertje te kunnen stillen zou ook wel gemogen hebben, maw..ze hadden gewoon van alle snacks die in de betreffende automaat verkocht werden ( immers, ze wisten niet waar Slows voorkeur naar uitging)1 exemplaar naar jullie toe moeten sturen. Hier doen ze dat vaak wel…als ze hun goede naam willen houden haha!

 8. Hmmm … neen hoor, liever niet, want enkele van die ingezetenen zou ik misschien ook wel zien zitten. En je weet wel: “leid ons niet in bekoring maar verlos ons van teveel gewicht”.


 9. Ben ook al meerdere keren geld kwijtgespeeld in zo’n bak, nooit gebeld maar iedere keer eens goed stil gevloekt.

 10. Hehe..ja, dat wel natuurlijk!

 11. @ Bea: als ik dat vroeger voorhad kon die bak een toek krijgen en meestal koos hij dan eieren voor zijn geld t.t.z. hij gaf mijn geld terug. Maar in een volle wachtzaal van een station kan ik niet aan automaatmishandeling gaan doen hé. Het zou mijn imago van braaf madammeke nogal schaden.

  @ mizzD: een Leo of een snickers vind ik wel lekker. Dan zijn dan wel energiebommen maar ik vrees dat die niet alleen energie geven maar ook wat breedte.

 12. Weet je,

  ik vertrouw die gratis nummers niet

  nah !

  PS: nu lach ikke niet sé
  Never !
  * gniffel gniffel *

 13. Maar het leverde toch maar een euro op.

 14. hihi, een omslag met de verloren euro, nooit gedacht dat je die terug zou krijgen

  ik zou dat nooit aangeven die verloren euro in de automaat, veel te veel gedoe en veel te braaf

 15. en nu maar hopen dat de bank geen kosten berekent voor het uitbetalen :-s

 16. Neen hoor, wat wel mogelijk is, is dat ze het bedrag eerst op de rekening willen zetten om zeker te zijn dat de check wel gedekt is.

 17. dan is het toch niet mis wat je allemaal krijgt voor die ene euro (en een mooi verhaal) LOL

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: