Nu toch efkes iets vertellen over Slow. Dat ik dat niet zo dikwijls doe heeft te maken met het feit dat Slow me nog niet zo veel verteld heeft. Hij heeft niet de gewoonte van met dieren te leven en moest nog de cursus “Conversatie met katten” doornemen. Momenteel is hij bezig met het boekdeel “Hoe leef ik in vrede met zwarte katten?”
 
Slow was 25 toen hij SS ontmoette. Ze had een zoon uit een vorig huwelijk. Nadat het kind was geboren, was SS van de vader gescheiden. SS had ook nog een dochtertje van een man die ze al in de steek had gelaten toen ze nog zwanger was, dus dat meisje heeft niet de naam van haar vader. Slow en SS gingen samenwonen en Slow voedde mee die kleine kindjes op. Alimentatie van die twee vorige vaders kwam er niet al werd er wel geprocedeerd.
 
Na een vijftal jaren samenwonen wou SS een beebietje. Toen ze zwanger was wilde ze trouwen.
 
Dat verzoek op zich was niet zo eigenaardig omdat zo veel koppels huwen. Toen Boeke geboren was, veranderde Slow’s leven helemaal. Hij werd de vloermat, de dweil waarmee SS haar frustraties de kamer uitveegde.
 
Ik vergelijk haar dan ook met de Zwarte Weduwe, na het paren eet het vrouwke het manneke op. Dit feit doet mij vermoeden dat ze had ondervonden dat ze het op haar eentje héél waarschijnlijk financieel niet aan kon.
 
Slow werkt in ploegen: “06.00u-14.00u”, “14.00u-22.00u”, “22.00u-06.00u”. Zodat hij alle dagen een mooi gedeelte van de dag thuis was, waardoor SS beweerde dat zij het geld binnenbracht, aangezien hij toch altijd thuis zat. Slow houdt van koken en het deerde hem dan ook niet om, tijdens zijn vrije uren, het eten voor het ganse gezin klaar te maken. De complimentjes die hij kreeg varieerden tussen: “het laat hem eten” over “wat voor iets is dat nu” en andere leuke commentaartjes. Wanneer één van de drie SS-kinderen het niet lustte was dat Slow’s schuld en kregen zij iets anders.
 
Keek hij TV, werd er zonder vragen van post veranderd. Toen Slow deze behandeling eens kotsbeu was en tegen die kinderen opspeelde, is SS met hebben en houden vertrokken. Het feit dat de oudste zoon bij zijn grootmoeder ging wonen werd hem ook verweten. Drie jaar later nam hij haar terug omdat Boeke weende omdat haar halfzus haar niet met rust kon laten en bovendien betaalde SS haar rekeningen niet zodat ze in de kou zat wegens “minimum elektriciteit”.
 
Toen Boeke op haar dertiende wou uitgaan mocht ze dat niet van Slow, maar aangezien hij net de nachtploeg had heeft SS haar laten gaan.
 
En toen ontdekte hij de pc en het net. SS beweerde onmiddellijk dat dat enkel was om “aan te houden” en stopte de muis weg. Als ze goed gezind was kreeg hij de muis, maar als haar muts scheef stond verdween die wéér onder één of andere idiote beschuldiging.
 
Eén van die dagen begon ze hem te duwen tot hij buiten stond en zei dat hij op een ander kon gaan wonen aangezien hij loog en bedroog. Hij is een week op de dool geweest. Toen heeft SS mske opgebeld die hen dan weer samen gebracht heeft. De tweede keer dat ze dat deed is hij gewoon naar huis blijven gaan, terwijl zij daar niet was, om zijn rekeningen en post te halen, zijn spullen te wassen, … Op zekere keer was ze thuis en gooide hem voor de derde keer buiten. Nu is Slow de zachtaardigste persoon die er bestaat maar je kan iemand niet blijven koeionneren. Hij werd dus woedend en was bang geworden dat hij in zijn woede haar een klop zou geven. In dat geval zou hij wééral de dupe geweest zijn. Als een man van 1.92m en 118kg klopt kan je ’t denkelijk niet meer navertellen.
 
Hij is weggegaan om niet meer terug te keren.
 
Hij sliep in de auto. Tot die brief van ’t gerecht bij zijn zuster aankwam.
 
Wat toen volgde is hiervoor reeds beschreven. Ik weet het, chronologisch vertellen had beter geweest, maar ik schrijf volgens de gezindheid van de dag, dus ook naargelang mijn muts staat.