mske gelooft niet meer in de instelling van het huwelijk. Zij beweert dat het huwelijk de liefde kapot maakt en dat er enkel regels en gewoonten overblijven.

In de tijd dat mske jong was, was huwen een heel logisch gevolg van een periode van “verkering”. De dag van haar huwelijk heeft ze zich ’s morgens nog de bedenking gemaakt dat het huwelijk toch maar een spel was als een loterij, want hoe kan je iemand kennen waar je enkel op woensdag- en zaterdagavond en na de legerdienst ook nog ’s zondags contact mee had.

Uiteindelijk was haar huwelijk een verademing, geen scheldpartijen meer, doen waar ze zin in had. En mske was gelukkig.

Jaren later, op 1 september, ging Zoneke bij Bollie wonen en zag mske niemand meer. Op 11 september worden de Twin Towers aangevallen en start Skynet een forum. En daar waren mensen! En mske was tevreden, Zus en Zoneke waren op hun pootjes terecht gekomen en zij vond het leven als een tweede huwelijksreis.

Maar dat veranderde in maart daarna toen mske ’s avonds op het forum voorstelde om met vier mensen samen iets gaan te drinken. Ze vertelde Ex dat ze de auto op die bepaalde dag nodig had.

En toen zag ze het gebeuren! Er was een fractie als iets dat klikte in zijn hoofd, als een schakelaar die werd omgedraaid en waar geen weg terug is. Hij vloog uit! Laag en gemeen! En mske begreep op dat ogenblik dat ze al die jaren, alleen maar alles had gedaan voor hem. Als hij gelukkig was, was zij dat ook.

Die nacht gaf hij toe dat hij stikjaloers was en zij was weer vertederd. Maar hij herbegon de dag erna! En hij maakte het goed! En hij herbegon die avond weer! En hij maakte het goed! Drie maanden aan een stuk! En hij dreigde en eiste, anders ging hij niet naar de trouw van Zoneke. En mske gaf toe! De trouw van Zoneke ging voor. Ze zou nadien wel alles in het reine krijgen.

Ze heeft de trouw van Zoneke niet gehaald. “Hét” was haar voor!