Eergisteren ging de bel, net toen de mensen van Belgacom de telefoon aan het aansluiten waren. Het personage voor de deur stelde zich voor als de wijkagent. Hij kwam voor de rommel in de tuin waarvan hij vermoedde dat het van de vorige eigenaar was. De man zag er zo een typetje uit dat mske hem binnen vroeg. Hij kwam het adres van die mensen vragen want die rommel mag daar niet staan, dat stoort het dorpszicht. mske legde hem uit dat die rommel daar stond tot het grof huisvuil opgehaald werd maar dat vond hij te lang. Hij bedacht dat dan de mensen bij wie hij al opmerkingen had gemaakt aan favoritisme zouden denken. mske vertelde hem dat Slow naar ’t containerpark ging rijden voor het behangpapier en en een paar stoelen van henzelf. Terwijl ze genoeglijk aan het babbelen waren kon hij niet nalaten zijn ongenoegen over de vorige bewoners kenbaar te maken.
 
Toen mske hem vroeg waar ze een loodgieter kon vinden voor het aansluiten van de was- en vaatwasmachine legde hij haar dat héél precies uit.
 
Vijf minuten na zijn vertrek stond de vorige eigenaar hier. Hij had “de wijkagent” ontmoet en kwam vragen of Slow, aangezien hij toch naar ’t containerpark ging, hun “gerief” niet wou meenemen. Het toppunt! Dat behangpapier en die stoelen kunnen in één van de auto’s maar géén kasten en daarbij wie weet wat in die opgerolde tapijten zit of in die frietketel mét het vet er nog in? Hij ging er voor zorgen! Het staat hier nóg. Een van deze dagen staat “de wijkagent” hier terug. Verder vroeg hij nog eens naar “de gordijntjes van de klein haar kamer”.
 
’s Avonds, nadat Slow en mske alles aangaande telefoon en internet hadden geregeld in een telefoonwinkel en aan de installatie ervan bezig waren, werd er op de keukendeur geklopt. Op de boerenbuiten is het nu eenmaal de gewoonte om langs achter te komen. Dat was de loodgieter. Hij had “de wijkagent” thuis gehad die zei dat hij hier eens langs moest komen.
 
Of de man nu vriendelijk bezorgd is of een moeial zal de toekomst moeten uitmaken maar dat van die loodgieter vond mske een fantastisch sympathiek gebaar. En het geeft toch een veilig gevoel, zo een wijkagent.