Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Hygiënisch?

De milieuheffing op plastic flessen is nog maar eens uitgesteld. Een vertragingstruc volgends Beter Leefmilieu. Maar blijkbaar zouden gerecycleerde flessen risico’s in houden voor de bevolking. Wie zouden we nu maar eens geloven? De kwieten die nooit met de bevolking inzitten of de kwieten die geld willen slaan uit iets dat opgelegd werd omdat iedereen op zijn achterste benen stond toen hygiëne het modewoord was.

Vroeger ging je naar de beenhouwer om een kotelet, die sneed die, kwakte die op een rood papier op zijn weegschaal, pakte die in en deed er dan een krantenpapier rond. Groenten? Ingepakt in krantenpapier. Niet hygiënisch zegden de “Hygiëners” (voor oningewijden: de antecedenten van de BeterLeefmilieuers). Alle moest hygiënischer, alles werd ontsmet en de mensen werden ziek. We krijgen te maken met allerlei ziektes waarvan je vroeger niets hoorde, maar ja Mei zei: “een kind moet een ganse kruiwagen zavel eten voor het groot is”. Maar de kinderen van nu zitten opgesloten in steriele huiskamers, ademen gefilterde, geconditioneerde lucht en spelen niet! En een frietje dat op de steriele vloer in de keuken valt, mag niet meer opgegeten worden.

Ga je in een restaurant, een voedingswinkel, dan mag de hond niet binnen want dat is onhygiënisch.

En wat was er gisteren in Antwerpen? Studentendopen! Wanneer gaan ze dat ofwel verbieden ofwel verplichten die smeerlapperij uit te oefenen waar de modale burger er niet gestoord wordt. Hygiënisch voor de geest vindt mske het niet om eieren met hopen kapot te zien gooien terwijl er mensen sterven van de honger!

En wat is er hygiënisch aan het opeten van een boterham, die op de Groenplaats gegooid werd, óp de grond, waar al die vieze, onhygiënische honden en schoenen vol hondenkak over lopen en waar een grote klad duiven een wit tapijt van duivendinges verzorgt. En als die wandelende eisirooppasjterpilaar dat opneemt met zijn hand, toegesnauwd krijgt:

“Met je mond, jij kreng!”

Of aan het kussen van voorbijgangers die daarvoor dan wel 10 eurocent moeten betalen!

Wat doen we met het woord: “fierheid”?

Previous

Mailke komt zo …

Next

Lastig

1 Comment

 1. 22-10-2003, 09:44:55
  Doop macht frei
  I hate that kind of stuff! let’s shoot them all…
  Petrus de doper inclus
  http://cms.skynetblogs.be
  CMS

  —————————————————————————–

  22-10-2003, 19:32:37
  amai zeg
  zeg, mauw mauwke zijn al die katten wat op je site staan van jouw?
  Dan heb je je werk ook nogal. En ik denk dat jij niet zo van honden zult houden; ik weet mijn neef is gek op katten maar niet op honden. zoals die van mij voor honden is maar helemaal niet voor katten. ik hou van ze allebij; meer nog van alle dieren; behalve van duiven die op mijn pergola en afsluitingen zitten te kakken. viespeuken doe dat ergens anders. doeikes weefsnitzeltje
  http://weefsnitje.skynetblogs.be
  weefsnitje

  —————————————————————————–

  22-10-2003, 20:43:47
  Honden !
  Ik heb méér honden gehad dan katten en ik was daar ook gek van maar door de scheiding zijn al die honden weg en ik wil “nu” géén hond omwille van de herinneringen !

  En waarschijnlijk zal ik nooit geen hond meer nemen eveneens omwille van “bepaalde” herinneringen.

  En “in totaal” zijn dat maar vier katten hoor ! (ze tellen soms wel dubbel !)

  ms

  —————————————————————————–

  22-10-2003, 22:14:15
  hihi,
  ‘k heb 2 stuks van elk , vond het zo zielig toen Tjoepieke bij ons kwam wonen ( da was mijn poezemieke van thuis toen ik ging samenwonen) en T. al 2 hondjes had, dat ik gevraagd had of ik geen kleintje meer kreeg als vriendinnetje voor Tjoepie. dus zo is ons Oelleke erbij gekomen. en alle 4 zijn ze soms om ter t’sloeberachtigst, maar missen zou ik geen van elk kunnen. .

  Bloodyke

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén