Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Sofieke

Sofieke had een heel oud winkeltje. Sofieke was ook al een heel eind over de 80, maar kerngezond. Het was een winkeltje zoals je die nu niet meer vindt, de grootte van een woonkamer met rekken tot tegen het plafond die je kon bereiken via een ladder. De sporten van die ladder waren uitgesleten en verstevigd met ijzerbeslag. En telkens je iets nodig had van dat bovenste rek klom Sofieke op die ladder. Met haar handen die door de jaren misvormd waren pakte ze dan wat je nodig had.

En toen sloeg het noodlot toe! Kinderen en kleinkinderen beslisten dat al dat gedoe gevaarlijk was voor Sofieke en dat ze nu eindelijk eens van een rustige oude dag moest genieten. Sofieke wou niet en verzette zich lang, maar zwichtte uiteindelijk onder de aanhoudende druk. Ze verhuisde naar de woning van één van haar kleinkinderen. Ze weende bij ’t afscheid van haar huisje en haar winkeltje.

Ze stierf binnen de week! Zomaar!

Previous

Spookhuis

Next

Bas bas

1 Comment

 1. 09-11-2003, 00:23:39
  zomaar gestorven?
  Ik denk het niet, een oude boom moet je niet verplanten.

  http://marian.skynetblogs.be
  marian

  —————————————————————————–

  11-11-2003, 11:34:42
  Zomaar gestorven…
  Zoals marian dat hier zo mooi zegt is het inderdaad waar dat je iets of iemand van een hoge leeftijd best niet uit zen vertrouwde omgeving haald. Het is net zo gegaan met mijn grootmoeder…Die hadden ze ook beter in haar huisje gelaten…Triest is dat allemaal…We worden verondersteld alles te doen om ene mens gelukkig te maken, en wat doen we als jeugd…We jagen ze de kist in.
  http://sunnysworld.skynetblogs.be
  Sunny

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén