Aangezien er blijkbaar problemen bestaan omtrent het snappen van de sanitaire voorzieningen hier gaan we daar eens proberen een schets van te maken.
 
Het huis is een luxehuis anno eind vorige/begin deze eeuw. Dat wil zeggen dat er géén wc binnen staat. Waar die oorspronkelijk gestaan heeft, mag Joost weten, want de vorige eigenaars hebben de schuren laten invallen en de bakstenen versjacherd. Er staat dus nog de aanbouw waarin de keuken zich bevindt en daarna het kot.
 
Daarachter heeft de vorige eigenaar nóg een kot gezet met multiplexplaten, die na x-aantal jaar opgezwollen zijn van het vocht, met een dak in plastic plaat. Daardoor krijg je toegang tot een kruipholte onder de restant van een ingevallen trap. En daar is het klein buroke geïnstalleerd. De muren zijn roze geverfd en er ligt een nieuwe witte tegel op de vloer. Er is wél een deur mét ruitje.

En wat kleeft er op dat ruitje? Als om de hemel met de neus op deze hemeltergende situatie te duwen! O.L.V van Lourdes, mét Bernadette en het Wees Gegroet. Juist! Jà!