Onder het eten stond de radio op en het ging over de BBC, waar ze in het vervolg 30 vragen moeten beantwoorden vooraleer een reportage te maken. Moet daar dan toestemming voor gegeven worden? Is dat dan nog persvrijheid?

Bovendien maken ze er een erezaak van om over dingen als vogelgriep, varkenspest en eventuele linken tussen mens, kiekens en varkens net op die momenten te beginnen.

En vandaag had mske zo voor de tweede maal op een week tijd de indruk dat er een smaakske aan haar vlees was.

Waarschijnlijk inbeelding maar als je een gesprek over anatomie voert bij het eten, dan zit iedereen moeilijk te doen, maar als ze zomaar, kiekegriep en varkenspest en zotte koeien in virusvorm via het zoutpotje op je bord deponeren dan is er geen vuiltje aan de lucht.

In de middeleeuwen brak af en toe de pest uit in de steden. Waarom in de steden? Omdat de mensen daar te kort opeen woonden. Dat de wereldgezondheidsorganisatie eens begon met te verplichten dat die dieren die voor consumptie bestemd zijn ook in weiden en los moeten rondlopen in plaats van opeengepropt in een veel te kleine stal of ren.

Vroeger kocht mske een gans schaap van een collega van Ex, een jong varken van een bevriende boerin en voor de kippen en de eenden zorgde ze zelf.

Ze zal hier toch eens uitkijken of dat hier ook te vinden is. Als ze dan al een voedselvergiftiging opdoet zal het tenminste van een Belgisch beest zijn.