Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Als slapen hard labeur is

Na een paar nachten het gevoel te hebben gehad dat ik de hele nacht had gedroomd dat ik sliep maar het eigenlijk niet deed -hoe raar klinkt dàt- schrok ik op zekere nacht op en dacht haast luidop: “Het is Ohio!” Het is Ohio? Wat was Ohio? Wat gebeurde er in Ohio? Maar Ohio was klaar en duidelijk een antwoord op mijn vragen geweest.

Ik ben er uit. Ik weet wat ik ’s nachts doe terwijl ik denk dat ik slaap. Ik maak kruiswoordraadsels, ik doe sudoku’s, ik switch en meer van dat spul.

Misschien moet ik ze gedurende de dag wat meer terzijde laten of net meer gaan spelen, zodat ik ’s nachts geen nood heb om mijn hersenen te treiteren.

Zijn er nog zotter dingen om ’s nachts te dromen?

Previous

Weet je wat?

Next

Komaan! Koerazjie!

10 Comments

 1. Ohio klinkt DUIDELIJK als het nieuwe EUREKA!

 2. Tetris! Vroeger speelde ik een tijdje intens met het Tetrisspel van mijn dochter. Op den duur zag ik in mijn dromen constant die blokjes vallen… Toen ben ik ermee gestopt. Het werd een verslaving.

  • ms

   Ik speel al jaren -zo goed als- dagelijks Sudoku en Spider Solitaire op de laptop. Ik ben ermee begonnen toen ik had gelezen dat het kan helpen tegen dementie. Niet bepaald Sudoku of Spider Solitaire maar denkspellen in het algemeen.

   Nu met corona keken we naar Switch, zette ik de app op de telefoon en kreeg constant een melding van Google Play Games, wat enorm enervant was en om gerust te zijn heb ik die Google Play Games maar geactiveerd.

   Daar staan standaard o.a. solitaire en nog enkele spelletjes op maar op dingen à la pacman zit ik echt niet te wachten . Solitaire speel ik dus af en toe. Ik heb er nu zelf nog Sudoku en Spider Solitaire op gezet.

   Het enige verschil met vroeger is dat ik ze nu op de telefoon speel en dat Switch erbij gekomen is.

   “Ohio” kan ik wel ergens plaatsen in die Switch maar dan klopt het nog niet omdat je in Switch geen tijd hebt om er zo lang (als in mijn waakdroom) over na te denken. Het is namelijk weten of gokken.

   Tetris heb ik jaren geleden eens een poos gespeeld, maar opeens was het over.

 3. Eindeloos doorgaan met spelletjes, dag en nacht. moet een hemel zijn voor de liefhebber. ?

 4. Ik droom nooit over spelletjes. Meestal over dingen van lang geleden. Precies of ik gebeurtenissen van vroeger in mijn dromen moet verwerken.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén