Net zoals de studentendopen eerst een interne zaak waren, die daarna explodeerde naar de buitenwereld toe en er blijkbaar op gericht werd om zoveel mogelijk mensen te ambeteren, is er nu dat andere fenomeen.

Vrijgezellenfuiven! Of dat gebruik hier nu ingeburgerd was of niet, daar gaan we het niet over hebben.

We hebben het wel over dat urenlang rondlopen en lawaai maken en zuipen. Dat iedereen van mske mag doen wat ze willen, dat zullen we hier nog maar eens onderstrepen, maar er is één grote maar aan verbonden. Iedereen doet wat ze willen, als ze mske daarmee maar niet ambeteren, of verhinderen dat mske doet wat zij wil.

Gisteren was het goed raak. Er waren er een massa op gang. Er was de groep met het roos konijn, tot daar toe. Als je je goed voelt, als je als roos konijn over de straten flaneert, dan doe je dat maar.

Maar als mske op een terraske zit en geniet van wat er op de tafel staat en er komt zo ene die bloemekes of prullekes verkoopt, dan krijgt ze het. Zo ook gisteren, toen een groep vrijgezellenfuivers, de terraskeszitters aansprak en om een euro vroeg. mskes geest begon te werken, wàt ze zou antwoorden als ze het aan hen zouden vragen, want een euro, die kregen ze niet. Gelukkig is het zo ver niet gekomen.

Dan had je die met zijn paard! Een volwassen vent met een stokpaard, verkleed als cowboy en zijn gatskaken bloot. Die dook achteraf dan nog op, op de Grote Markt, tussen de mensen van het boombal. mske had al verwacht dat hij zich daar in de belangstelling ging werken, wat hij ook deed. Eerlijk is eerlijk, niet zo erg als mske had verwacht, daar was hij te meurreg voor.

Toen ze dan naar de auto stapten was er de heel luidruchtige groep. Brullen en brullen en parkeerpalen uittrekken. Ze pakten met twee het uitgegraven gevaarte op. Hadden ze nu het gewicht onderschat, waren ze poepeloere of was het de bedoeling, in elk geval kregen ze het ding niet hoger dan hun knieën en beukten ermee tegen een stadsvuilbak. Of de holle klank van die vuilbak kwam, dàt is nog zeer de vraag.