Zeven uur, tijd om op te staan. Ik vraag me af of het opstaan nu eens normaal gaat verlopen of dat er weer ’t één en ’t ander moet aan vooraf gaan … zoals gisteren bijvoorbeeld.

Toen hoorde mske Slow lichtjes snurken. Slow snurkt niet, dus vreest mske dat hij versnoeft gaat geraken. Ze hoorde dat wel, maar was niet echt wakker, want toen ze echt wakker was, besloot ze maar een wandelingske over de overloop te maken en toen was het half zes.

Ze had zich net terug goed genesteld toen Lawijtmaker begon te blaffen. “Oh neen” dacht mske want zo vroeg is die er normaal ook niet bij. “Wat is ’t?” vroeg Slow.

En mske vertelde over de snurkskes. “Hoe snurk ik dan?” vroeg Slow. “Niet zoals een elektrische zaag, maar iets meer dan zoemen” zei mske die geen zin had om in halfslaaptoestand een snurk te gaan imiteren. Wat Slow toen vroeg weet mske niet meer maar ze antwoordde: “ssshhhttt, ik wil slapen”. “Maar ik ben stil” zei Slow. En mske heeft dan maar direct een voorstelling van “stil” gegeven en blijkbaar hebben ze Lawijtmaker ook terug binnen gehaald.


Toms cartoons