Ervaringen met vernieuwingen door de jaren heen.

 • Alle afbeeldingen worden verplaatst en krijgen een naam van twee lijnen lang, die niemand kan onthouden wegens niets dan cijferkes. Al onze afbeeldingen van de vorige jaren behouden hun oude naam en worden ofwel vervangen door een kruiske ofwel zijn ze van formaat gewisseld. Het ganse blog is een rommelig gedoe geworden.
   
 • Een zoekfunctie in de balk bovenaan wordt ingevoegd. We herinneren ons wel nog dat er veel tamtam rond gemaakt werd. Dat vonden wij wel een leuke vernieuwing. Die zoekfunctie is een pooske later in alle stilte weer weggehaald. Eerlijk is eerlijk … geruime tijd (het kan gemakkelijk een jaar of twee zijn) heeft Skynet zelf wel het scriptje voor de zoekfunctie, zoals ze hier nu opstaat, gegeven, waardoor we deze plus en min als nul beschouwen.
   
 • De mogelijkheid om in categorieën te zetten en de laatste reacties te zien wordt ingevoegd. Dat vonden wij ook wel een leuke. En we gingen die gebruiken. We zetten ons met volle plezier aan het volledig herwerken van ons blog. Postjes indelen in categorieën en ondertussen die afbeeldingen terug goed zetten en aanpassen. Het zou een serieus werkske worden. Ergens, net toen we een maand of twee herwerkt hadden, bemerken we dat we niet meer kunnen bladeren, omwille van -weer- een vernieuwing. En we onthouden veel maar we zijn geen computer, we weten niet meer dewelke.
   
 • Omwille van die “we weten niet meer dewelke” viel de captcha uit, bij meerdere bloggers. En we moesten dit en we moesten dat, vooral het uitschakelen van de veiligheidssystemen werkte nogal op ons systeem. Maar blijkbaar hielp dat bij anderen dan wel, hier wou dat niet mee of we moesten de ganse Norton het zwijgen opleggen en dat kon toch de bedoeling niet zijn? Uiteindelijk begon het te lukken bij sommigen, bij meerderen, tot we met een paar enkelingen overbleven, tot we met twee overbleven, tot we alléén overbleven. Toen kwam de mail! Het lag aan deze pc! Iets wat functioneerde vóór de vernieuwing, functioneerde nu niet meer. We stuurden een mail terug en zij? Ze stuurden hun kat. Ze vertikten het gewoon om nog te antwoorden. We hebben het anders opgelost. We hebben verscheidene mails verzonden naar “anderen”. Wie het heeft geregeld zouden we niet weten. Enkele dagen later is het vanzelf genezen.
   
 • We zijn wéér met meerderen. Maar we zitten er toch weer tussen. En we houden ons hart vast -dit is een uitdrukking en geen constatatie dat we er een hebben- Hopelijk raakt het opgelost want deze keer zullen we géén mails meer sturen. Wij hoeven niet te bedelen omdat een ander zijn werk niet goed doet.

Omdat Sloef nog altijd op de printer ongeïnteresseerd ligt te zijn …