Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Festival der hopeloze liederen

Over halfvijf en de pc staat al op. Tja mske is opgestaan omdat ze al sedert tien voor drie geteisterd wordt door een prikkelhoest. Tot kwart na vier heeft ze gehoopt dat het ging overgaan maar noppes. “Ik sta op” zei ze tegen Slow “dan kan jij nog wat slapen”. En ik dan? Ja eigenlijk heeft ze gelijk als ze zegt dat ik tenslotte ook slaap gedurende de dag als hier volle activiteit is.

En wat doet ze dan zoal om half vijf. Gazetten lezen. Niet dat het er toe doet maar de Ishtar historie is afgelopen. Dat wist ze wel al sedert gisteravond maar toen was dat nieuws niet interessant genoeg, maar ’s morgens om halfvijf met prikkelhoest zien de dingen er lichtjes anders uit.

Ooit, heel lang geleden, toen het mske misschien zou kunnen interesseren hebben mocht ze niet kijken noch luisteren naar het songfestival. Het was slechts van M van M/V dat ze in 1968 te weten kwam dat Cliff Richard tweede geworden was met Congratulations.

Later, toen ze een jaar of 17 was, was ze net het weekend van het songfestival op stap met een groep. Ze sliepen toen in van die cellekes, zo precies een overblijfsel van een vroeger internaat. Daardoor hoorde ze de radio van enkele kottekes verder.

Toen ze getrouwd was heeft ze er enkele keren naar gekeken om al snel te snappen dat er aan het ganse zaakske niks te beleven viel. Hoe meer ze riepen dat België een kans maakte, hoe slechter de score. Echte kenners dus.

Eén keer nog heeft mske gedacht: “die moeten ze zenden”. Dat was Clouseau, een onbekende groep die met “Anne” wou meedingen. Vernieuwend, verfrissend en onbekend. Waarschijnlijk daardoor dat ze niet mochten gaan. Ze sturen hier liever gevestigde zaagwaarden. Toen Clouseau dan uiteindelijk bekendheid kreeg mochten ze wel gaan, maar “Geef het op” was niet “Anne” en, zoals altijd, was de stijl al geïmiteerd en dus niet nieuw meer.

Ishtar dan, wat daarvan te denken? Ze wilden retrostijl, las mske gisteren. Als ze daarmee bedoelen dat ze “Julia”, een inzending van vele jaren terug van het toenmalig Joegoslavië of de onverstaanbare tekst van Urban Trad wilden nadoen, dan hadden ze moeten bedenken dat geen van beide gewonnen heeft. Dan konden ze misschien beter “op enen boom een koekoek” zingen met een pittig muziekske in plaats van “O julissi na jalina” waar je zelfs als Vlaming drie keer naar de schrijfwijze moet gaan kijken om het foutloos op te schrijven.

Previous

Neen, neen, niet la cucaracha!

Next

Zet de maskers maar op

6 Comments

 1. DVm

  Doet mij denken aan “zwarte Jef”:

  Quote;
  “pieke,pieke, piek, pakke, pakke pak, lakkem, lakkem”*

  *iets in die aard (uit mijn jeugd).

 2. Weer eens mijn achterstand bij het lezen komen in halen.
  Nu nog een goede avond gewenst en tot nog eens.

 3. aiaiai… slapeloze nachten… niks waard hé.
  Al eens geprobeerd om een suikerklontje te laten smelten in je mond?
  Klinkt misschien onnozel, maar ’t kan misschien helpen.
  Hopelijk volgende nacht een betere!

 4. ach één troost: de kalkoen is óó’k niet door

 5. och wat erg van die hoest! Als het een troost mag zijn ,ik zit er ook weereen beetje mee.Maar opstaan op zo’n onmogelijk uur ,bah neen. Een sjaaltje rond mijn hals en een ricola snoepje in de mond doet wonderen!En weet je wat het ergste is? Dat je overdag niet zo moet hoesten!
  En iedereen weet hoe die hoest ontstaan is,maar geen één kan je ervan af helpen! Waar he?
  Ik heb niet eens naar het songfestival gekeken en ik was er van overtuigd dat julissaaaaa… er niet bij zou zijn! Gemakkelijk te zeggen achteraf maar ik vond het flauw om urban trad achter te doen. En daarbij die oostbloklanden nemen het voor elkaar op.De kleinzoon beweerde dat die oostblokker die bij de grens wonen,massaal de grens overstaken om voor hun eigen land te kunnen stemmen! Gezegd van een 12 jarige.’t Zou nog waar kunnen zijn ook!

 6. ms

  1. Hoest : is de ganse dag rond. Gisteravond is dat zo wat geminderd. Een klontje suiker nam ik meestal met enkele neusdruppels op gesprenkeld. Het klontje suiker op zich nog niet geprobeerd. Maar allee, het mindert blijkbaar, al is Slow nu herbegonnen.

  2. Eurosong : heb ik ook niet gezien. Enkel in de internetgazet gelezen. Van die kalkoen heb ik ook alleen gelezen. Gisteravond heb ik dan de wit/zwarte act van (euhm) een stukske gezien. En enkele maanden terug de inzendig van Spanje omdat de Spanjaarden zo misnoegd waren dat ze dàt dierven zenden. Was dat nu enkele maanden of al vorig jaar ?

  🙄

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén