Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Magie

Toen zondag Zoneke belde om te melden dat hij en Bollie besloten hadden om hun zesde huwelijksverjaardag op restaurant te vieren en vroeg of Slow en mske dan ’s avonds bij Ella en Amke wilden komen, was mske onmiddellijk akkoord.

’s Avonds greep ze het sprookjesboek en het was pas toen Amke en Ella naast haar op de zetel zaten dat ze zich realiseerde dat ze niets op voorhand had gelezen. Poeh! Ze kende het verhaal nog wel in grote lijnen maar ze was toch blij dat ze af en toe eens naar de tekst kon gluren.

Slow, die haar al had verteld dat Ella zo begeesterd kon zitten luisteren, nam in alle stilte het fototoestel en schoot een paar momentopnames om aan mske te tonen, want mske wil niet naar Ella kijken omdat ze dan misschien de magie zou verbreken.

En magie is het, dat is klaar en duidelijk te zien op de foto’s. We publiceren hier geen foto’s van Amke en Ella, maar dat zal ook al wel klaar en duidelijk zijn, veronderstellen we. We publiceren hier trouwens geen enkele herkenbare foto van wie dan ook.

Och ja, bijna vergeten, het ging over Repelsteeltje en al vindt mske die koning maar een lor, om geen lelijker woord te gebruiken, het is ook pas als ze ouder was dat ze zich dat gerealiseerd heeft. 

Previous

mske en haar gabberbroek

Next

Slow bakt brood

4 Comments

 1. He! Ik zie alles terug normaal! Joehoewww!

  Prachtig hé, die betovering op hun gezichtje waarmee ze kunnen zitten luisteren. Schanulleke kon dat ook, en daar kon ik echt ontzettend van genieten (ze kan dat trouwens nóg, als ze naar een film zit te kijken).

 2. Voorlezen is zelf weer een beetje kind worden.En kinderen hebben allemaal graag dat er voorgelezen wordt en dan nog liefst herhaaldelijk uit hetzelfde boek. En o wee,als je iets aan het verhaal verandert,”oma ’t is niet zo ,je bent mis,de vorige keer was het zò”.

  Oei ,in je vorig postje .Verdikken is niet goed ,maar vermageren ook niet.Doe het maar voorzichtig aan om een blijvend effect te houden.

 3. ms

  Wel ik vrees de dag dat we rond zijn met het boek. Want dan gaan we herbeginnen en dan krijg je die zaken van : “de vorige keer”.

  Ze zeggen altijd dat je naar je lichaam moet luisteren. Het mijne zegt dat het hoog tijd is dat ik de druk verlaag. Allerlei druk. Ook de fouten van een dokter.

  En dat is wat ik nu doe. De rest doet mijn karkas zélf. En ik voel me terug ms worden. En dat voelt geweldig aan.

  Eén van dees dagen ga ik weer haasje over springen.

  😯

 4. olive

  niemand weet, niemand weet…

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén