Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

mske en haar gabberbroek

Nu weet mske toch niet goed meer wanneer ze er mee begonnen is. Ze kan enkel nog zien dat ze op vrijdag de 23ste mei in haar agenda een vermeldig maakte van haar gewicht en toen was er 5 kilo af.

Jaja, we gaan het nog eens over het gewicht hebben. Iets waar wij plezier aan beleven dat mag nog wel eens extra in de verf gezet worden.

Wanneer ze er dan mee begonnen is, weet ze dus niet meer, maar ze weet wel nog dat dat toen heel snel ging en ze vermoedt dat dat kwam door het wegvallen van de cola light. En toen, toen kwam doktoor Petrol wat Medrol in de soep doen en ging het bijna niet meer, zo langzaam, zo langzaam zodat ze niet de beoogde tien kilo haalde voor de terugkeer van Zoneke uit zijn konzjee. “Medrol” zei Bollie “dat zal een week of vier à zes zijn eer dat uitgewerkt is”. Of Bollie gelijk had of niet, sedert vorige week zit er weer wat vaart in. Een goeie roetsj naar beneden. En dat geeft koerazjie.

Het is leuk als je broek te groot wordt. Het is leuk als je je broek niet meer moet opendoen om ze uit te krijgen. We hebben het nu over mskes oudste geklede broek, een mauve met een schoon omslagske van onder.

Maar … als je geliefde je zegt dat er meer plaats is in je broek dan mens en je moet je broek vast houden als je stapt, niet dat ze zou afvallen, maar als je ze niet vasthoudt hangt ze nog lager dan een heupbroek, hangt je kruis nog niet aan je knieën maar neigt er toch al henen en loop je vanachter op je zoom, dan wordt het tijd om drastischer maatregelen te treffen.

Eerst dacht ze die broek met spelden aan een bepaald kledingstuk van vanboven vast te maken. Maar dat idee heeft ze laten varen uit praktische overwegingen als daar zijn bezoeken aan het klein buroke. Dan dacht ze dat ze die misschien kon vastmaken aan de sloggi. Maar dan hangt die toch nog even laag …

“Krijg je ze nog niet tot onder je oksels?” vroeg Slow en “wil ik eens zien of ik nog bretellen heb?”

“Lachtermaarmee” dacht mske want ze voelt zich van dag tot dag beter en vinniger en levendiger. Nieuwe broeken kopen is buiten de kwestie, dat is klaar en duidelijk. mske wil wachten tot ze terug kontent is met haar gewicht. Intussen zal ze wel rondlopen in haar trainingsbroeken of shorts met een koordeke in de lenden. Of ’t zou moeten zijn dat Slow toch nog met bretellen afkomt.

Previous

Langs de stille paadjes

Next

Magie

2 Comments

 1. Zo aan het vermageren, is dat nog normaal, teveel is toch teveel hé?
  Ik las je postje over die verdraagzaamheid, erger kan het zeker niet.
  Wij hebben ook meer last van nachtlawaai maar niet van een dancing of zo. Mensen die ’s nachts leven en overdag slapen. Iets dat ze nog over hebben van hun thuisland hé )
  Toeteren ook want uitstappen om te bellen kennen ze ook niet.
  Groetjes M. en we zullen er maar lerren bij leven hé.

 2. ms

  40 kilo op acht maanden bijkomen van de pillen en de hormonen, dat noem ik niet normaal.

  14 kilo vermageren op vier maand tijd is niet zo abnormaal, aangezien ik geen cola light meer drink, alles eet wat ik wil maar enkel afgemeten op wat ik vroeger at en dat ik bijna alle dagen minstens acht kilometer ga stappen.

  Ze hebben me indertijd bijna kapot gemaakt met hun hormonen en dat noemt zich dokter en dan ben ik nog op tijd veranderd van gynecoloog of ik was toen ontploft geweest en had nu niet meer kunnen reageren.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén