Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Slow bakt brood

“Enkele jaren terug bakten wij zelf brood” zei Slow toen zijn wit brood op was. Het probleem was niet dat het wit brood op was, maar dat de bakker nog tot eind augustus op konzjee is. “Hier is nog bloem genoeg en gist ook” zei Slow.

mske heeft het indertijd opgegeven om zelf brood te bakken omdat ze toen dat probleem in haar pols had gekregen en nogal last had gehad bij het kneden. Maar het was de bedoeling niet dat mske het deed want Slow zei verder: “ik zal dat wel doen als ik af en toe eens iets mag vragen”.

En Slow bakte brood.

Hij had de smaak echter goed te pakken en bracht nieuwe gist en verse bloem mee en bakte gisteren nog een bruin en een wit brood, maar daar hebben we geen foto’s van.

Previous

Magie

Next

Nog wat over sprookjes?

3 Comments

  1. mmm,dat zien er lekkere bokes uit!ik bak ook zelf brood(allee,mijn machiene),ik had altijd maaglast van de bakker zijn brood,sedert ik zelf bak eet ik nu alle soorten!

  2. Met de prijs van het brood tegenwoordig zou je wel terug aan het zelf brood bakken gaan!En het is ook nog eens zo lekker. Alleen ik verteer het niet zo goed want…we eten het te vlug op . Voor mij zou het even moeten overnachten (of overdagen naargelang het tijdstip waarop je het bakt).

  3. Jurgen

    Guusje neemt mij de woorden uit de mond : ziet er inderdaad heel lekker uit, krijg hier al het water in de mond. Een goe booke kan toch ongelofelijk goed smaken soms he. Groeten. Jurgen

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén