Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De dag van de Arbeid

Het is vele jaren geleden dat we in de school leerden over één mei, dat was een vrije dag en daarom had die wat extra aandacht verdiend.

We leerden dat het de dag van de arbeid was.

Op die dag kwam mijn vader binnen in de woonplaats en zei dat Ons Heer toch wel voor de Sossen was, want telkens tijdens de optocht op één mei was het schoon weer.

En daar hadden ze het in de school niet over gehad. Na enig vragen bleek, volgens mijn vader, dat één mei ook de feestdag van de Socialisten was en zodoende vroeg ik me af of ze dat in de school wel geweten hadden.

Maar het ergste moest nog komen, want toen ik zei dat toch niet alleen socialisten moesten werken/arbeiden, kwam mijn moeder ertussen en zei dat ik zo’n stomme vragen niet moest stellen.

Ik heb gedurende mijn verdere kinderjaren de socialisten scheef bekeken wegens het inpikken van de vrije dag voor iedereen en één mei enkel maar gelinkt aan de dag waarop wij niet moesten arbeiden al was het dan schoolwerk.

En vandaag gaan we ook maar weer eens profiteren van onze vrije dag, maar eerst even naar buiten kijken om te zien of Ons Heer nog altijd met de Sossen is.

Previous

Jup met Lef

Next

De Water Challenge

14 Comments

  1. Zo te zien is onzelieveheer nog altijd met de sossen. Het is momenteel zonnig en al warm.

  2. Mijn broer gaat vandaag officieel met pensioen. Geen mooiere dag om dat te doen dan op de Dag van de Arbeid.

  3. Ook hier een stralende dag. En wat arbeid betreft, ik ben met pensioen, maar als ik het woord zie, schiet me altijd het zinnetje : ‘Arbeid adelt, maar de adel arbeidt niet’ Hoe ik eraan kom weet ik niet eens meer, het is wel al van heel erg vroeger volgens mij 🙂

  4. Hoe je als kind de dingen uit het verband kan halen door een enkele opmerking, ik herken het maar al te goed!

  5. Die 1e mei is voor mij toch de dag van de Arbeid bij de socialisten/communisten. Net niet zo mijn ding. En ik weet dat je dan bij de Duitsers niet terecht kunt omdat iedereen daar dan vrij is en vaak hier vertoeft…

  6. elsjeveth

    De weergoden waren ons goed gestemd. Een prachtige 1 mei dag.
    In Nederland kregen we geen vrije dag, de dag daarvoor was het Koninginnedag en dan had je 5 mei Bevrijdingsdag dus nog een extra vrije dag, dat was niet gepast in het Calvinistische Nederland 🙂

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén