Toen Amke en Ella zegden dat ze wel eens graag met de trein zouden rijden, besloten wij dat het volgende uitstapke dan ook per trein zou gaan. Het was een beetje peizen waarheen maar toen kwam Slow met de oplossing op de proppen. Bokrijk! Rustig, wandelen, vertellen en kijken én een speeltuin.

Donderdag haalde ik de tickets. Eens thuis bleek dat er een foute datum op die tickets stond namelijk de 15de terwijl ze toch voor gisteren bedoeld waren. Het telefoontje naar het station leerde me dat ik ze mocht gaan omwisselen, maar ik moest wel even wachten want het machien was kapot en ze zouden me bellen als het gerepareerd was.

Later in het station voerde de man de juiste datum in en keek daarna bepaald verrast toen het machien met kuren die datum terug naar de 15de verzette. Het kwam uiteindelijk toch in orde.

Dat Amke gisterenmorgen dan doodleuk vertelde dat zij ondertussen al eens op de trein had gezeten met een schooluitstap kon de pret niet bederven. Ze plakten alletwee met hun neusje tegen de ruit. Amke om te kijken en Ella om smoelekes te trekken, want in die treinruiten zie je er toch zo heerlijk gek uit.